Yoğurtlu Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ (ben tereyağ kullandım )
- 1 adet yumurta beyazı( sarısı üzerine)
- 1 paket instant maya
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 5.5 -6 su bardağı un
Yoğurtlu Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ilık su maya ve şekeri düzgünce karıştırıp kenara alın ve 10 dakika beklesin. Esasen köpürmüş olacak ve sırayla öbür materyalleri ekleyin en sonda denetimli olarak unu ekleyin güzelce yoğurun.
- Yarım saat mayalandırın.
- Mayalanan hamurları istediğiniz şekili verip üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürüp 180 derecelik fırında pişirin. Afiyet şifa olsun
.