Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yoğurtlu Pişi

Yoğurtlu Pişi
0
50

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
yogurtlu-pisi.jpg

Yoğurtlu Pişi Tanımı İçin Materyaller

  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 – 4.5 su bardağı un
Kızartmak İçin;
  • Sıvı yağ

Yoğurtlu Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Karıştırma kabının içinde kabartma tozu, un ve tuz karıştırılır.
  2. Bir bardak unu sonradan denetimli olarak koyun. 4.5 bardak tam geldi benim hamuruma.
  3. Kuru hususlar hariç öbür materyaller çırpıcı ile karıştırılır, pürüzsüz hale gelince un karışımı kısım kısım eklenir. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
  4. Hamur yarım saat dinlendirilir, dinlendirilen hamur 4 modüle ayrılır.
  5. Her kesim oklava ile ince olmayacak halde açılır ve kareler yahut dikdörtgenler formunda kesilir,.
  6. Kızgın yağda altlı, üstlü kızartılır.
Yoğurtlu Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,672Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt