Yoğurtlu Patlıcan Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet patlıcan
- 5 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1 tane sarımsak
- 2 çorba kaşığı mayonez
- Tuz
- Zeytinyağı
- Pul biber
- Toz biber
- Maydanoz
Yoğurtlu Patlıcan Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Buzdolabınızda közlenmiş patlıcanlarınız var ise onları kullanabilirsiniz????.
- İlk patlıcanları yıkayıp sapı kısımlarını keselim.
- Kabuklarını soyarak pişirme kağıdına saralım.
- Sarmış olduğumuz patlıcanlar 200 derecelik fırında 30 dakika kadar pişirelim.
- 30 dakika sonunda patlıcanları fırından çıkaralım pişirme kağıdından ayırarak soğumaya bırakalım.
- Fırında bu şekilde patlıcanları közledikten sonra kabuklarını soyalım.
- Soğuyan patlıcanlarımızı küp küp keselim.
- Bir kase alalım, içine yoğurdumuzu koyduktan sonra rendelenmiş olduğumuz sarımsakları mayonezi ve tuzunu ilave edip, güzelce çırpalım.
- Daha sonra küp küp doğramış olduğumuz patlıcanları içine ilave edip karıştıralım servis tabağına alalım.
- Üzerine maydanoz zeytinyağı pulbiberi ekleyerek servis yapalım. Patlıcan mezesi hazır ???????? bu tarif elif atalar’ın tarifinden alınarak hazırlanmıştır ????????
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.