
Yoğurtlu Patlıcan Mezesi Tanımı İçin Materyaller
- 1 büyük uzunluk patlıcan
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
- Sarımsak
- Pulbiber
- Tuz
Yoğurtlu Patlıcan Mezesi Tanımı Yapılışı
- Patlıcanı soyup küp küp doğruyoruz ve biraz tuz ekleyip sıvı yağda kızartıyoruz.
- Kızarttığımız patlıcanları tabağımıza alıyoruz. Yoğurdu sarımsak ile çırpıp patlıcanların üzerine döküyoruz.
- Bir cezveye tereyağ sıvı yağ ve pulbiberi alıp kızdırıyoruz.
- Yoğurtlu patlıcan mezemizin üzerine döküyoruz. Afiyet olsun.