Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yoğurtlu Patlıcan Herse

Yoğurtlu Patlıcan Herse
0
56

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
yogurtlu-patlican-herse.jpg

Yoğurtlu Patlıcan Herse Tanımı İçin Gereçler

  • 1 kg közlenmiş patlıcan
  • 2 adet kapya biber
  • 250 gram yoğurt
  • Yarım limon
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • Tuz
Sosu İçin
  • Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
  • 2 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı pul biber

Yoğurtlu Patlıcan Herse Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. 1 kg patlıcan ve 2 adet kapya biberi yıkayıp, birkaç yerinden bıçak yardımıyla deliyoruz. Mangalda közlüyoruz. (Fırında da pişirebilirsiniz. )????️????
  2. Közlendikten sonra bir poşete koyarak dinlenmeye bırakıyoruz. (Yaklaşık 5-10 dakika) Patlıcanların ve kapya biberlerin kabuklarını soyduktan sonra kesme tahtasında doğruyoruz.
  3. Doğradığımız patlıcan ve kapya biberleri bir kapta karıştırıyoruz ve içerisine 2 diş sarımsak rendeliyoruz. Kabın içerisine yarım limon, 2 çorba kaşığı zeytinyağı ve tuzu ekliyoruz. ????
  4. Güzelce karıştırdıktan sonra içerisine 250 gram çırpılmış yoğurt ekliyoruz ve karıştırıyoruz. Üzerine yağ yakmak için yarım çay bardağı ayçiçek yağını ocakta kızdırıyoruz.
  5. Kızdırdıktan sonra içerisine sırayla 1 çay kaşığı pul biber ve 2 çay kaşığı kırmızı toz biber ekliyoruz bir sefer karıştırıp ocağı söndürüyoruz.
  6. Hazırladığımız yağı yoğurtlu patlıcanın üzerine döküyoruz. Daha sonra üzerini zeytin yahut maydanoz ile dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun! ????
 
858,505Konular
982,660Mesajlar
33,047Kullanıcılar
felix66668Son üye
Üst Alt