elektronikci
FD Üye

Yoğurtlu Minik Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı yoğurt
- 4 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 su bardağı ılık su
- 1 paket kuru maya
Yoğurtlu Minik Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamur için bütün malzemelerimizi yoğurma kabımıza alalım.
- Unu ise yavaş yavaş ilave ederek yoğuralım.
- Yumuşak bir hamur elde edeceğiz.
- Hazırladığımız hamuru dinlenmeye bırakalım yaklaşık 2-3 saat bekletelim.
- Sofraya un koyup üzerine dinlenen hamurumuzu koyalım.
- Ele yapışmaması için una bulayarak.
- Rulo şeklinde yapalım sonra 6 eş parçaya bölelim.
- Yağlamış olduğumuz tepsiye 6 adet ekmeğimizi koyalım.
- İlk önce üzerine çizikler atalım sonra üzerine un serpiştirelim.
- Mayalanması için biraz daha bekletelim.
- Fırınımızı 200 dereceye getirelim.
- Isıya dayanıklı bir kaba su koyalım.
- Ekmeklerimiz kızarana kadar pişirelim.
- İlk 15 dakikada bir kere fırınımızı açıp tekrar kapatalım buharın çıkması için ekmeklerin yumuşak olması için.
- Ekmeklerimiz piştikten sonra güzel bir bezin üzerine alıp bir poşete geçirelim hava almaması gerekiyor tekrar bir bezle örtüyorum????.Ben böyle yapıyorum siz nasıl isterseniz yapabilirsiniz ????????.
- Biraz dinlendikten sonra yumuşayacaktır.
Yoğurtlu Minik Ekmek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı