
Yoğurtlu Mayalı Poğaça Tanımı İçin Materyaller
- 3 su bardağı yoğurt ( ekşi de olur)
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1.5 yemek kaşığı toz maya
- 2 yumurta ( 1 sarısı üzeri için)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 9- 10 su bardağı un (ele yapışmayan hamur olacak)
- Kaşar
- Yumurta
- Susam
- Çörekotu
Yoğurtlu Mayalı Poğaça Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Yoğurt, şeker ve mayayı yoğurma kabına koyup karıştırıyoruz.
- 15 dk bu formda mayanın etkinleşmesi için bekletiyoruz.
- Akabinde sıvı yağ, yumurta, tuz ve unu ekleyip yoğuruyoruz.
- Hamurumuzu mayalanmaya bırakıyoruz.
- Mayalandıktan sonra hamuru istediğimiz büyüklükte kesimlere ayırıp içine kaşar koyup elimizde yuvarlayıp tepsiye diziyoruz.
- Tepsi mayası yapıyoruz.
- Üzerine yumurta sarısı ve susam döküp 180 derecede fırında denetimli olarak pişiyoruz. Afiyet bal şifa olsun.