Yoğurtlu Krep, Doyurucu Ve Lezzetli Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı su
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- 2-2, 5 su bardağı un denetimli, ( akışkan kıvam olacak)
Yoğurtlu Krep, Doyurucu Ve Lezzetli Tanımı Yapılışı
- Yumurta tuz ve yoğurdu geniş bir kabın içerisinde çırpalım.
- Kabartma tozu ve unun iki bardak tan sonrasını denetimli bir halde koyup, karıştıralım.
- Isıttığımız yapışmaz tavaya, çok az yağlayıp, bir, bir buçuk kepçe dökerek, orta ateşte, alt tarafı pişip, göz, göz olunca aykırısını, çevirip başka tarafına da pişiriyoruz servis tabağına alıyoruz.
- Hamurumuz bitene kadar bu sürece devam ediyoruz, her kezinde çok az yağ damlattım (çünkü içerisine, hiç yağ koymamışım).
- Bu kadar kolay, hele üzerine süzme peynir sürünce tadına doyamayacaksınız.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.