
Yoğurtlu Köz Patlıcan Mezesi Tanımı İçin Gereçler
- 6 adet patlıcan
- Pişirme kağıdı
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 2 kase yoğurt (10 yemek kaşığı)
Yoğurtlu Köz Patlıcan Mezesi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Patlıcanların başlarını kesip ortadan ikiye bölüyoruz.
- Tepsiye yağlı kağıt seriyoruz patlıcanların kabuklarına bıçakla 3 adet çizik atıyoruz. İç kısmı tepsiye gelecek formda tepsiye koyuyoruz.
- 250 derece fanlı evvelce ısıtılmış fırında 30-35 dakika közlüyoruz.
- Sonra fırından alıp kabuklarını soyuyoruz ve küçük küçük eziyoruz.
- Bir kaba 2 kase yoğurdu ve tuzu ekleyip güzelce karıştırıyoruz ve içerisine közlemiş olduğumuz patlıcanları ekliyoruz sonra soğumaya bırakın ve afiyet olsuun
.