iltasyazilim
FD Üye
Yoğurtlu Köfte (Küfte) Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım kilo et
*1 su bardağı nohut
*1 çay bardağı pirinç
*sıvı yağ
*kuru nane
*1 kase yoğurt
*1 yumurta
köftesi için
*2 su bardağı kısırlık bulgur
*1 soğan
*1 bir kaşık pul biber
*2 yemek kaşığı irmik
*2 yemek kaşığı un
*1 yumurta
Yoğurtlu Köfte (Küfte) Tarifi Yapılışı Önce köftelerini yapalım, bir leğene bulgurumuz konur soğan rendelenir ve irmik bir kasede ıslatılır Yumurta kırılır ve yavaş yavaş ıslanan irmikle yoğrulur İrmiğin boşalan kasesine yanınıza su alınız tekrar ve ununu katınız Yavaş yavaş suyunu vererek aynen köfte gibi yoğrulur, sonra fındık kadar küçük toplar yapılır İki avuç arasında biz buna küfte yuvarlaması deriz Sonra bir tencereye su konur ve bir kaşık tuz atılır, kaynayınca köfteler içine bırakılır ve bir iki kayanayınca süzeğe bırakılıp Soğumaya bekletilir
Çorbası için nohut önceden ıslatılır ve etle pişirilir
Sonra pirinçle çorba yapılır, pirinç suda haşlanır, bir kase yoğurda bir yumurta kırılıp iyice çırpılır ve çorbadan biraz sıcak su ile ılıtılan yoğurt çorbaya aktarılıp hızla karıştırılır, 12dk kadar kaynatılır Üzerine nane ile yağ yakılır
Haşlanan köfteler tabağa konur Yemeğin içine atmayın, biteremediğiniz zaman dağılır hoş olmaz Köfteler bir tabağa alınır ve yoğurtlu aşımız köftenin üzerine dökülüp servis yapılır
*Yarım kilo et
*1 su bardağı nohut
*1 çay bardağı pirinç
*sıvı yağ
*kuru nane
*1 kase yoğurt
*1 yumurta
köftesi için
*2 su bardağı kısırlık bulgur
*1 soğan
*1 bir kaşık pul biber
*2 yemek kaşığı irmik
*2 yemek kaşığı un
*1 yumurta
Yoğurtlu Köfte (Küfte) Tarifi Yapılışı Önce köftelerini yapalım, bir leğene bulgurumuz konur soğan rendelenir ve irmik bir kasede ıslatılır Yumurta kırılır ve yavaş yavaş ıslanan irmikle yoğrulur İrmiğin boşalan kasesine yanınıza su alınız tekrar ve ununu katınız Yavaş yavaş suyunu vererek aynen köfte gibi yoğrulur, sonra fındık kadar küçük toplar yapılır İki avuç arasında biz buna küfte yuvarlaması deriz Sonra bir tencereye su konur ve bir kaşık tuz atılır, kaynayınca köfteler içine bırakılır ve bir iki kayanayınca süzeğe bırakılıp Soğumaya bekletilir
Çorbası için nohut önceden ıslatılır ve etle pişirilir
Sonra pirinçle çorba yapılır, pirinç suda haşlanır, bir kase yoğurda bir yumurta kırılıp iyice çırpılır ve çorbadan biraz sıcak su ile ılıtılan yoğurt çorbaya aktarılıp hızla karıştırılır, 12dk kadar kaynatılır Üzerine nane ile yağ yakılır
Haşlanan köfteler tabağa konur Yemeğin içine atmayın, biteremediğiniz zaman dağılır hoş olmaz Köfteler bir tabağa alınır ve yoğurtlu aşımız köftenin üzerine dökülüp servis yapılır