
Yoğurtlu Karnabahar Kızartması Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet orta boy karnabahar
- 1 çay bardağı sıvı yağ (Kızartmak için)
- 1 su bardak un
- 1 su bardak süt
- 2 adet yumurta
- Biraz tuz
- 1 kase yoğurt
- 1 diş sarımsak
- Biraz tuz
Yoğurtlu Karnabahar Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle karnabaharları dilediğimiz büyüklükte kesip, haşlıyoruz. Yaklaşık 20 dk. Çok yumuşak olmasın ki pişirirken dağılmasın. Çatal battığı an olmuştur????
- Haşlanan karnabaharları kenara alıp ılımasını beklerken sosunu hazırlıyoruz.
- Un, tuz, süt ve yumurtayı bir kaseye alıyoruz ve karıştırıyoruz.
- Karnabaharımızı sosa batırıyoruz ve kızgın yağımıza atıyoruz.
- Pişen karnabaharlarımızı önce peçeteye alıyoruz ki fazla yağı gitsin.
- Sonra başka bir kaba aktarıp sarımsak rendelediğimiz yoğurdumuzu üzerine gezdiriyoruz. Afiyet olsun????.