Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yoğurtlu irmikli kalburabastı tarifi nasıl yapılır? En kolay yoğurtlu kalburabastı

Yoğurtlu irmikli kalburabastı tarifi nasıl yapılır? En kolay yoğurtlu kalburabastı
0
52

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
pratik_yogurtlu_irmikli_kalburabasti_tarifi_nasil_yapilir_1557992720_4347.jpg

Ramazan tatlılarının başında gelen tıpkı vakitte küçük büyük demeden herkesin severek tükettiği yoğurtlu kalburabastı, çay saatleri için yapabileceğiniz pratik bir tatlı. Yüzyıllardır Türk mutfağında yapılan kalburabastının yoğurtla yapılan enfes yoğurtlu kalburabastı tanımı haberimizin ayrıntılarında.

Formu ve sunumuyla gönülleri fetheden tıpkı vakitte kıvamıyla damakları şenlendiren enfes kalburabastının en pratik tanımını sizlerle paylaşıyoruz. Yoğurt, karbonat ve sıvı yağ sayesinde lezzeti doruklarda yaşayacağınız enfes yoğurtlu ve irmikli kalburabastı tanımını konuklarınıza hazırlayabileceğiniz en hoş lezzet. Yoğurtlu olmasıyla tanımı pratikleştiren kalburabastı çayın yanında mükemmel olacak. Peki yoğurtlu irmikli kalburabastı nasıl yapılır? Yoğurtlu irmikli kalburabastı tanımının püf noktaları nelerdir? Karşılığı haberimizin ayrıntılarında.
  • Hamurunu yaparken unu yavaş yavaş ek edin.
     
  • Halini vermek için aparat olarak gerçek kalburunuz yok ise rende ya da slikon nihaleyi kullanabilirsiniz.
     
  • Tatlıyı şerbetlerken şerbetini soğuk olması, kurabiyenin sıcak olması gerekmektedir.



YOĞURTLU KALBURABASTI TANIMI:

GEREÇLER

1 çay bardağı zeytinyağı
1 buçuk çay bardağı eritilmiş tereyağı
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı irmik
2 adet yumurta
1 silme çay kaşığı tuz
1 silme çay kaşığı karbonat
1 silme çay kaşığı kabartma tozu
4 su bardağı un

Şerbet için;

3 su bardağı şeker
3 buçuk su bardağı su
Bir kaç damla limon
Bir fiske tuz

İçi için;

İri çekilmiş ceviz



YAPILIŞI

Öncelikle şerbeti hazırlayarak tarife başlayın. 

Şeker, su ve tuzu tencerede kaynatın. Kaynayan şerbete limon suyunu ek ederek soğuması için kenara alın.

Daha sonra tüm hamur materyallerini güzelce yoğurun.

Ardından ceviz büyüklüğünde modüller alıp, rence ile biçim verin. İçine harcı koyarak tekrar hal verin.

Zıt bir formda tepsiye dizip 190 derecede kızarana kadar pişirin.

Son olarak şerbeti tatlılar sıcakken üzerine dökerek, 15 dakika kadar çektikten sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...
 
858,505Konular
982,805Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt