Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yoğurtlu Et Tantuni

Yoğurtlu Et Tantuni
0
57

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
yogurtlu-et-tantuni.jpg

Yoğurtlu Et Tantuni Tanımı İçin Materyaller

  • 1 kilo dana eti
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı toz pulbiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 kuru soğan
  • 1 domates
  • Sumak
Lavaş için;
  • 4 su bardağı un
  • 1 paket kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Ilık su (hamur kulak göğsü kıvamda olcak)
Üzeri için;
  • 1 kase yoğurt
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı toz pul biber

Yoğurtlu Et Tantuni Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Birinci öncelikle hamuruzu hazırlayalım, derin bir kabımıza unu, tuzu ve mayayı ve 2 yemek kaşığı sıvı yağını ekleyelim akabinde ılık suyunuzu denetimli bir biçimde dökerek yoğurmaya başlayalım.
  2. Hamurumuz kulak göğsü kıvamına gelicek hamurumuz hazırlandıktan sonra üstünü kapatalım ve 1 saat mayalandıralım.
  3. Mayalandıktan sonra mandalina büyüklüğünde bezeler koparalım ve elimizle yuvarlayalım. Bütün hamuru bu biçimde yaptıktan sonra üzerini kapatalım gelelim üretim etabına.
  4. 1 tane bezeyi alalım tezgaha un serpelim ve yuvarlak formda ince bir halde açalım, akabinde orta ateşteki kızgın tavamızda artlı önlü pişirelim, pişen hamurlarımızın üzerinize kapatalım ki kurumasın bütün hamurlarımızı bu halde hazırlayalım be pişirelim.
  5. Artık etimizi hazırlayalım.
  6. Etlerimizi minik minik doğrayalım ve derin bir tencereye alalım akabinde üzerini geçicek biçimde su ekleyip suyunu çekinceye kadar pişirin akabinde öteki bir tavaya alalım sıvı yağ ekleyelim ve tuzunu, toz biberini,  pul biberini atalım bir dakika kadar karıştıralım.
  7. Akabinde yarım çay bardağı suyu ekleyelim yeniden güzelce karıştıralım hazırladığımız lavaşı etin yağına bandıralım.
  8. Akabinde lavaşın ortasına etimizi yayalım görselde gördünüz üzere akabinde piyaz biçimde doğranmış sumaklı soğanımızı ekleyelim ince doğranmış domatesimizi de ekledikten sonra saralım ve istediğimiz büyüklükte keselim.
  9. Uzun bir tabağa alalım üzerine yoğurdu gezdirelim akabinde erittiğimiz tereyağını gezdirelim ve servis edelim ????
Sahiden şahane bir lezzet denemenizi tavsiye ederim.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun ☘.
 
858,505Konular
982,675Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt