iltasyazilim
FD Üye
Yoğurtlu Erişte Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağından biraz fazla erişte (Piyale marka kullandım)
*Haşlamak için yaklaşık 1, 5 litre su
*500 gr yoğurt
*1 adet yumurta
*2 tepeleme yemek kaşığı un
*2 tatlı kaşığı tuz
*2 su bardağı su (sonradan eklemek için)
*2 tepeleme yemek kaşığı tereyağı
*1 adet soğan (incecik küpler halinde doğranmış)
*2 tepeleme tatlı kaşığı nane
*Yarım tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Yoğurtlu Erişte Çorbası Tarifi Yapılışı
Öncelikle 1, 5 litre suyumuzu kaynatalım Erişteleri içine dahil edelim ve pişirmeye bırakalım Bu arada ayrı bir kapta yoğurt, yumurta ve unu iyice çırpalım Eriştelerin çok fazla yumuşamasına fırsat vermeden 12 kepçe kaynayan suyundan alıp yoğurda ekleyelim ve hızlıca çırpalım Böylelikle ılınmış olan yoğurtyumurtaun karışımımızı kaynayan tenceremize boşaltalım Tuzumuzu ilave edip 12 karıştıralım (Ben bu esnada; erişteler pişip şiştiği için, ayrıca kaynayan su da buharlaşıp azaldığı için 2 bardak su daha ilave ettim Sizde kontrollü olarak ilave edebilirsiniz çorbanın gerektiğinden fazla kalın olmaması için )
En son sos tenceresinde tereyağımızı soğanla birlikte yakalım Baharatları ekleyelim Baharatların kokusu çıkıp soğanlar karemelize olduğunda sosumuzu kaynayan yoğurtlu erişte çorbamıza boşaltalım ve karıştıralım Tenceremizin kapağını örtüp ocağı kapatalım 510 dakika sonra mis gibi kokan ve oldukça besleyici olan çorbamız servise hazırdır
*1 su bardağından biraz fazla erişte (Piyale marka kullandım)
*Haşlamak için yaklaşık 1, 5 litre su
*500 gr yoğurt
*1 adet yumurta
*2 tepeleme yemek kaşığı un
*2 tatlı kaşığı tuz
*2 su bardağı su (sonradan eklemek için)
*2 tepeleme yemek kaşığı tereyağı
*1 adet soğan (incecik küpler halinde doğranmış)
*2 tepeleme tatlı kaşığı nane
*Yarım tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Yoğurtlu Erişte Çorbası Tarifi Yapılışı
Öncelikle 1, 5 litre suyumuzu kaynatalım Erişteleri içine dahil edelim ve pişirmeye bırakalım Bu arada ayrı bir kapta yoğurt, yumurta ve unu iyice çırpalım Eriştelerin çok fazla yumuşamasına fırsat vermeden 12 kepçe kaynayan suyundan alıp yoğurda ekleyelim ve hızlıca çırpalım Böylelikle ılınmış olan yoğurtyumurtaun karışımımızı kaynayan tenceremize boşaltalım Tuzumuzu ilave edip 12 karıştıralım (Ben bu esnada; erişteler pişip şiştiği için, ayrıca kaynayan su da buharlaşıp azaldığı için 2 bardak su daha ilave ettim Sizde kontrollü olarak ilave edebilirsiniz çorbanın gerektiğinden fazla kalın olmaması için )
En son sos tenceresinde tereyağımızı soğanla birlikte yakalım Baharatları ekleyelim Baharatların kokusu çıkıp soğanlar karemelize olduğunda sosumuzu kaynayan yoğurtlu erişte çorbamıza boşaltalım ve karıştıralım Tenceremizin kapağını örtüp ocağı kapatalım 510 dakika sonra mis gibi kokan ve oldukça besleyici olan çorbamız servise hazırdır
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.