
Yoğurtlu Brüksel Lahanası Tanımı İçin Materyaller
- 500 gram brüksel lahanası
- 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Nane
- Kırmızı pul biber
Yoğurtlu Brüksel Lahanası Tanımı Yapılışı
- Evvel brüksel lahanasını temizleyip sirkeli suda 5 dakika bekletin.
- Tencereye 1, 5 litre su koyup 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin kaynamasını bekleyin.
- Kaynayan suya lahanaları ek edin ve yaklaşık 10-15 dakika kaynatın.
- Yumuşayınca ocaktan alın süzün.
- Öteki tarafta süzme yoğurdu hazırlayıp içine sarımsak ve tuz ekleyin.
- Soğuyan lahananın üstüne yoğurdu dökün.
- Servis vakti salça ve yağı kavurup istediğiniz baharatları ek edin üstünde gezdirin.