
Yoğurtlu Börek (Kütahta Yöresi) Tarifi İçin Malzemeler
- 7,5 su bardağı un
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 3 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 yemek kaşığı sirke
- 4 su bardağı yoğurt (Susuz olmalı)
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
Yoğurtlu Börek (Kütahta Yöresi) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamur malzemelerini yoğurma kabına alalım. Ele yapışmayacak şekilde bir hamur elde edelim. 15 dakika dinlendirelim.
- Portakal büyüklüğünde bezeler yapalım. Her birini oklava ile açalım. İçine sürmek için sosumuzu hazırlayalım.
- Açtığımız yufkalara sostan sürelim. Gelişi güzel rulo yapıp tepsiye saralım. Sıkı sarmıyoruz. Her birini bu şekilde yapalım.
- Üzerine kalan sostan dökelim. Önceden ısınmış 200derece fırında alt üst pişene kadar pişirelim. afiyet olsun