teknolojiuzmani
FD Üye
Yoğurtlu Bakla (Bakla Cacığı) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg bakla
- 2 litre su (haşlamak için)
- 1 kg yoğurt
- 5 büyük diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Kuru nane
Yoğurtlu Bakla (Bakla Cacığı) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle baklaları temizleyip doğrayın.
- Daha sonra haşlamak için tencereye alın,suyu üstünü geçecek biçimde ekleyin.
- Baklalar yumuşayana kadar pişirin.
- Piştikten sonra süzüp soğuması için kenara bırakın.
- Yoğurt karışımı için sarımsakları soyup ezin.
- Son olarak yoğurdu çırpıp içine sarımsak ve tuzu ekledikten sonra soğumuş baklaları da ekleyin.Dilediğiniz halde servis edebilirsiniz.