Yoğurt Tatlısı Tanımı İçin Materyaller
- 3 adet yumurta
- 4 yemek kaşığı yoğurt (Sulu kısmından)
- 3 fincan şeker (Türk kahve fincanı)
- 2.5 fincan irmik
- 1 paket kabartma tozu
- 2 paket vanilya
- 1/2 (yarım) fincan sıvı yağ
- 3.5 fincan un
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- Limon
Yoğurt Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Şeker ve suyu tencereye alıp kaynatın.
- 10 dakika kaynadıktan sonra limon suyu ekleyin 15 dakika daha kaynatın. Soğusun.
- Yumurta, yoğurt, irmik, toz şeker, sıvı yağ, vanilya, kabartma tozunu ekleyin ve düzgünce karıştırın.
- Unu eleyerek ekleyin ve karıştırın.
- Kare borcamı yağlayıp dökün.
- Evvelden ısıtılmış 180° fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
- Çıkarınca bıçak ile denetim edin pişmiş ise birinci sıcağı çıktıktan sonra şerbeti dökün.
- Yeterlice çektikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. (dilerseniz limon rendesi ekleyebilirsiniz. ).
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.