
Yoğurt Tanımım İçin Malzemeler
- 5 lt süt
- 3 yemek kaşığı yoğurt
Yoğurt Tanımım Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- 5 lt inek sütümüzü yaklaşık 45 dakika kısık ateşte kaynatalım. Mayalama sıcaklığına gelene kadar bekletelim parmağımızla 8 ‘e kadar sayalım.
- Parmağımızı yakıyorsa süt mayalama kıyamına gelmiş demektir, 3 yemek kaşığı yoğurt sütten biraz ekleyelim ve karıştıralım.
- Sütümüzü kaba aktaralım, yoğurtlu karışımı her iki kenara dökelim.
- Kaşıkla karıştıralım üstümüzü bir tülbentle örtelim kenarlarını da bir örtüyle kapatalım akşamdan sabaha kadar bekletelim sabah a dolaba kaldıralım bir gün bekletirsek daha yeterli sonuç alırız deneyen herkese afiyet olsun ????.