
Yoğurt Mayalama Tanımı İçin Gereçler
- 3 litre süt
- 2.5 yemek kaşığı maya
Yoğurt Mayalama Tanımı Yapılışı
- Sütümüzü pişiriyoruz yeterlice kaynatalım ocağı kapatalım. Daha sonra istediğimiz sıcaklığa gelene kadar bekliyoruz.
- Serçe parmağınızla sıcaklığını denetim edebilirsiniz. Şayet 7 saniye içinde tutabiliyorsanız parmağınızı olmuş demektir. Parmağınızı yakacak biraz.
- Daha sonra mayaya bir iki kaşık süt alıp karıştırıp pişen süte ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
- Sonra tenceremizin ağzı kapalı olacak halde mendillerle sıkıca saralım. 5 yahut 6 saat o biçimde bekletelim.
- Daha sonra yoğurdumuzu açalım. Afiyet olsun.