Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yoğurt Mayalama

Yoğurt Mayalama
0
77

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
80
yogurt-mayalama-2.jpg

Yoğurt Mayalama Tanımı İçin Gereçler

  • 3 litre süt
  • 2.5 yemek kaşığı maya

Yoğurt Mayalama Tanımı Yapılışı

  1. Sütümüzü pişiriyoruz yeterlice kaynatalım ocağı kapatalım. Daha sonra istediğimiz sıcaklığa gelene kadar bekliyoruz.
  2. Serçe parmağınızla sıcaklığını denetim edebilirsiniz. Şayet 7 saniye içinde tutabiliyorsanız parmağınızı olmuş demektir. Parmağınızı yakacak biraz.
  3. Daha sonra mayaya bir iki kaşık süt alıp karıştırıp pişen süte ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
  4. Sonra tenceremizin ağzı kapalı olacak halde mendillerle sıkıca saralım. 5 yahut 6 saat o biçimde bekletelim.
  5. Daha sonra yoğurdumuzu açalım. Afiyet olsun.
Not: Yoğurdu açtıktan sonra biraz sıcaklığı geçince dolaba tencereyi sarsmadan koyalım. 1 -2 gün sonra yemeye başlarsanız yoğurt daha uygun olur.
 
858,505Konular
982,693Mesajlar
33,052Kullanıcılar
orxanSon üye
Üst Alt