Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yoğurt Dokunuşuyla Çıtayı Arşa Çıkaracak Birbirinden Leziz 10 Yoğurtlu Tatlı Tarifi

Yoğurt Dokunuşuyla Çıtayı Arşa Çıkaracak Birbirinden Leziz 10 Yoğurtlu Tatlı Tarifi
0
65

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
s-270acef270b47d6f2e553461c5e9ee8f52a05fb2.jpg


Sütlüden şerbetliye birçok tatlıya yakışan yoğurt ile yapabileceğiniz birbirinden nefis tanımları sizler için sıraladık.


1. Çilekli Mısır Gevrekli Yoğurt Bar Tanımı:




  • 4 su bardağı süzme yoğurt

  • 1 su bardağı krema

  • 1 su bardağı pudra şekeri

  • 1 su bardağı küp doğranmış çilek

  • 1 su bardağı mısır gevreği
Süzme yoğurt, krema ve pudra şekerini geniş bir karıştırma kabına alın. Bir mikser yardımıyla tüm gereç güzelce harmanlanana kadar çırpın. Küp doğranmış çilekleri ve mısır gevreğini ek edip spatulayla karıştırın. Harcı yağlı kağıt serili kare bir kaba yayın. Dilimleyip soğuk servis yapın.

2. Damla Çikolatalı Kek Tanımı:



  • 3 yumurta

  • 1 su bardağı şeker

  • 1 su bardağı sıvı yağ

  • 1 su bardağı yoğurt

  • 3 su bardağı un

  • 1 paket kabartma tozu

  • 1 paket vanilya

  • 1 tatlı kaşığı tarçın

  • Yarım su bardağı fındık

  • Yarım su bardağı damla çikolata
Fırınınızı 185 C’ye ayarlayın. Kek kalıbınızı yağlayın. Kolay çıkması için hafif unlayın. Çırpma kabında yumurta ve şekeri mikser yardımıyla beyazlayıp krema kıvamı alıncaya kadar çırpın. Yoğurdu ve sıvıyağı ek edin. Karıştırma kabına unu, vanilyayı ,kabartma tozunu ve tarçını eleyin. Sıvı karışıma unlu karışımı yavaş yavaş ekleyin. Fındık ve damla çikolatayı ek edip kaşık yahut spatulayla yavaşça karıştırın. Hazırladığınız kek kalıbına hamuru boşaltıp üzerini düzeltin. Fırında 35-40 dakika kürdan testi temiz çıkana kadar pişirin. Pişen kekinizi fırından alın. Ilıyınca kalıbından çıkartın. Soğuttuğunuz kekinizi dilediğiniz üzere süsleyip dilimleyerek servis edin.

3. Şeftalili Smoothie Kasesi Tanımı:



  • 1 adet muz

  • 1/4 su bardağı süt

  • 1 yemek kaşığı bal

  • 2 adet şeftali

  • 1/2 su bardağı böğürtlen

  • 2 yemek kaşığı ay çekirdeği

  • 1/2 su bardağı pirinç patlağı
1 adet şeftali, muz, sütü, balı pürüzsüz olana kadar blenderdan geçirin. Üzerine şeftali, böğürtlen, ay çekirdeği, pirinç patlağı ekleyip servis edin.

4. Muzlu Granola Cup Tanımı:



  • 1 adet olgun muz

  • 1,5 su bardağı yoğurt

  • 1/2 tatlı kaşığı vanilya

  • 2/3 su bardağı granola (3 YK badem, 1/2 SB yulaf, 1 TK tereyağı, 1 TK bal hepsini karıştırıp kızarana kadar pişirin.)

  • 2/3 su bardağı hurma püresi ( 1/3 SB hurma, 1/3 SB süt ve 1/2 TK vanilyayı bir tutam tuz ile blendera alıp pürüzsüz bir karışım hazırlayın. Sonrasında 5-10 dk kadar pişirin.)
Muzları dilimleyin. Yoğurt ve vanilyayı çırpın daha sonra kavanozun içerisine 2 tatlı kaşığı granola, 1-2 dilim muz, 1 tatlı kaşığı hurma püresi ve 2 yemek kaşığı yoğurt koyun. Bu süreci kavanoz dolana kadar devam ettirin.

5. Hira Tatlısı Tanımı:



  • 1/2 su bardağı sıvı yağ

  • 1/2 su bardağı yoğurt

  • 1 yumurta

  • 1 su bardağı irmik

  • 1+3/4 su bardağı un

  • 1 tatlı kaşığı vanilin

  • 1 yemek kaşığı kabartma tozu
Kaplamak için:
  • İrmik
Şerbeti için:

  • 2 su bardağı su

  • 2,5 su bardağı toz şeker

  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
Şerbet için şekeri suyun içinde eritin. Kaynadıktan sonra limon suyu döküp 5 dakika kadar pişirin. Yağ, yoğurt, vanilin, kabartma tozu, irmik ve unu karıştırıp yoğurun. Eli yağlayıp yuvarlayın. Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 22 dakika pişirin. Fırından çıkan tatlının üzerine şerbeti dökün. Hindistan cevizi ya da Antep fıstığı ile servis edin.

6. Hindistan Cevizli Cupcake Tanımı:



  • 2 adet yumurta

  • 1 su bardağı toz şeker

  • 1 çay bardağı tereyağı

  • 1 çay bardağı sıvı yağ

  • 1 çay bardağı yoğurt

  • 1 paket kabartma tozu

  • 1 paket şekerli vanilin

  • 1,5-2 su bardağı un
Kekin üzeri için;

  • 1 su bardağı süt

  • 1 paket krem şanti

  • 1 su bardağı hindistan cevizi
Şekeri ve yumurtayı çırpın. Akabinde eritilen tereyağı, sıvı yağ, yoğurt, vanilya, kabartma tozu ve en son son unu ekleyerek çırpmaya devam edin. Cupcake kalıplarınızı yağlayın ve karışımı kalıplara boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında keklerinizi pişirin. Fırından çıktıktan sonra dinlendirin. Krem şanti ve sütü çırpın. İçerisine 1 su bardağı hindistan cevizinden 2 kaşık ekleyip çırpmaya devam edin. Buzdolabında 30 dakika bekletin. Keklerinizin üzerine krema torbası ile form vererek sıkın. En son üzerine tekrar hindistan cevizlerini ekleyerek süsleyin.

7. Jöleli Yaz Tatlısı Tanımı:



  • 1 paket çilekli jöle

  • 300 gram dilimlenmiş çilek

  • 1 su bardağı yoğurt

  • 1/2  su bardağı pudra şekeri
Çilekli jöle ve şantiyi  paketteki talimata nazaran hazırlayın. Sunum yapacağınız bardaklara evvel jöle akabinde çilekleri koyun. Şekilli olmasını isterseniz bardakları 45 derecelik açı ile sabitleyin. Akabinde şanti ve çilekler ile süsleyin.

8. Yoğurtlu Limonlu Cheesecake Tanımı:



  • 500 gr süzme yoğurt

  • 200 gr labne peyniri

  • 3 yumurta

  • 1 su bardağı toz şeker

  • 3 yemek kaşığı un

  • 2 yemek kaşığı limonun suyu

  • 2 yemek kaşığı krema

  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu

  • 2 paket yulaflı bisküvi

  • 125 gr tereyağı
Sos için

  • 50 gr tereyağı

  • 110 gr toz şeker

  • 1 yumurta

  • 1 yumurtanın sarısı

  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu

  • Yarım çay bardağı limon suyu
Bisküvileri robotta toz haline getirin. Tereyağını eritip bisküviye ekleyerek düzgünce karıştırın. Kelepçeli kalıbın tabanını yağlı kağıtla kaplayın. Bisküvileri kalıbın tabanına bastırarak yayın. Buzdolabında 30 dakika kadar bekletin. Süzme yoğurdu karıştırma kabına alın. Labne peyniri, şeker, un, krema, rendelenmiş limon kabuğu ve limon suyunu ekleyip mikserle 3 dakika çırpın. Teker  teker yumurtaları ek edin ve karıştırın. Karışımı kalıptaki bisküvilerin üzerine doldurun ve 180 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 50 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra oda ısısına gelinceye kadar bekletin ve 1 gece buzdolabında dinlendirin.

Sos gereçlerinin hepsini cam kaseye alın ve içi kaynar su dolu bir sos tenceresine yerleştirin. Kıvamlı bir sos elde edinceye kadar karıştırın. Kaseyi su dolu tencereden çıkarıp soğumaya bırakın. Sosu, cheesecake'in yanında servis edin.

9. Meyve Püreli ve Yoğurtlu Buz Dondurma Tanımı:



  • 500 gr meyve püresi, istediğiniz tipten

  • 500 gr. meyveli yoğurt 

  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri ya da bal

  • 10 adet tahta çubuk

  • 10 adet buzluğa güçlü plastik/kağıt bardak ya da dondurma kalıbı
Bir kapta meyve püresi ve şekeri karıştırın. Bir sıkma poşetine ya da buzdolabı poşetinin tek bir kenarını delerek elde ettiğiniz poşete meyve püresini ekleyin. Başkasına de tıpkı halde meyveli yoğurdu koyun. Bardaklara sırayla iki karışımdan da dökün. Tahta kaşıkları sabitleyip 1 gece buzlukta bırakın.

10. Revani Tatlısı Tanımı:



  • 3 yumurta

  • 1 su bardağı toz şeker

  • 1 su bardağı yoğurt

  • 1/2 su bardağı sıvı yağ

  • 1 su bardağı irmik

  • 1 su bardağı un

  • 2 tatlı kaşığı vanilin

  • 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
Şerbet için

  • 3 su bardağı su

  • 3 su bardağı seker

  • 2 yemek kaşığı limon suyu
Orta uzunluk bir tencerede şeker ve suyu kaynatın. Karışım kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyin ve 2-3 dakika kadar kaynatın. Yumurta ve şekeri yeterlice çırpın. İçerisine sıvı yağ, yoğurt ve irmik ekleyin. Un, kabartma tozu ve vanilini ekleyerek ilave edip, çırpın. Borcama revani harcını dökün ve 170 derece fırında üstü kızarana kadar 25-30 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra dilimleyin ve sıcak kekin üzerine soğumuş şerbeti dökün. Buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edin.
 

Similar threads

Meyveli tatlıların yeri bir farklı. Bu sefer klasik tatlardan sıkılıp yeni tatlara yelken açmak isteyenlerin bayılacağı bir içerik hazırladık. Yaban mersininin tatlılarla yakaladığı bu ahenge hayran kalacaksınız. 1. Yaban Mersinli ve Limonlu Kek Tanımı: 3 yumurta 1 SB toz şeker 1/2 SB...
Cevaplar
0
Görüntüleme
59
İrmik ile yaptığınız tarifler kısıtlıysa ve dolabınızdaki irmik ile ne yapabilirim diye düşünüyorsanız bu içerik tam size göre. Tatlısından tuzlusuna her damak tadına uygun bu irmikli tariflere bayılacaksınız. 1. İçli Köfte Tarifi: İç harcı için: 400 gr orta yağlı kıyma 2 adet kuru soğan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
34
Yazın son ayına girmiş bulunduk. Meyveleriyle başımızı döndüren bu hoş mevsimin tadını çıkarmak isteyenlere tazecik meyveler ile yapabileceğiniz nefis tanımları sıraladık  1. İncirli Kek Tanımı: 10-12 adet olgun incir  2 yemek kaşığı bal  3/4 su bardağı tereyağı  1,25 su bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
96
Herkesin evinde bulunan borcam ile yapabileceğiniz bu tariflere bayılacaksınız. Bu tarifleri porsiyonlama derdi olmadan ve daha az bulaşık çıkararak pratik bir şekilde hazırlayacaksınız. 1. Lazanya Tarifi: 2 yemek kaşığı zeytinyağı 750 gr kıyma 1-2 adet domates 1 adet soğan 2 diş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
36
Yoğurt Kremalı Şeftali Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler KEKİ İÇİN; *1, 5 su bardağı un *1 paket vanilya *Yarım paket kabartma tozu *2 yumurta *125 gr margarin *Yarım su bardağı süt *1 su bardağı şeker *Bir tutam tuz ŞEFTALİ PÜRESİ İÇİN; *6 tane şeftali *1 su bardağından 1 parmak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
80
858,505Konular
982,672Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt