bilgisayarci
FD Üye
Yoğurt Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 8 yemek kaşığı yoğurt (ister konut ister market yoğurdu)
- 5 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı un
- Yeteri kadar tuz
- 1 bardak tel şehriye
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- Nane
- Kırmızı toz biber
- Pul biber( isteğe göre)
Yoğurt Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tencereye birinci olarak yoğurt ve unu koyup karıştırıyoruz daha sonra suyu ekliyoruz kaynamaya başlayınca şehriyeleri ekliyoruz.
- Şehriyeler yumuşayana kadar pişiriyoruz.
- Zeytinyağını tavaya alıp üzerine de nane ekleyip bir taşım pişirip çorbanın üzerine döküyoruz.
- Tuzunu da ekleyip karıştırıp altını kapatıyoruz afiyet olsun ????.