Yoğun Kıvamlı Sufle Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağı
- 1 çay bardağı süt
- 1 su bardağı dolusu un
- 2 yemek kaşığı kakao (tepelemeden)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket (60 gram) sütlü çikolata
- 1 paket (60 gram) bitter çikolata
Yoğun Kıvamlı Sufle Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurtayı ve şekeri çırpma kabında iyice mikserle çırpıyoruz. Yumuşak kıvamını vermesi için köpürene kadar çırptıktan sonra içerisine sıvı yağı ve sütü ekliyoruz.
- Homojen kıvamı elde etmek için tekrardan çırpıyoruz. Sonrasında un, kakao ve kabartma tozunu ekliyoruz. İlk aşamada 1 ayarında çırpınız. Sonrasında son ayara ayarlayıp çırpmaya devam ediniz.
- Benmari usulü çikolata eritmesi:.
- Çaydanlığın altına su koyup kaynamaya alıyoruz. Çikolataları küçük borcama koyuyoruz. Çaydanlığın üstüne koyuyoruz.
- Kaynamasının verdiği buharla eriyen çikolatayı en son çırpma kabına döküp tekrardan iyice çırptıktan sonra sufle harcımız hazır oluyor.
- Şimdi 6 tane güveç kabına eşit miktarda döküyoruz. Standart sufle kapları için 8 tane çıkar. Sufle kaplarını kullandım.
- Pişirmek için tencere usulü pişirme yapınız.
- Fırın tavası kullanıyorum. 4 tane sufle kabini içine koyuyorum. İçerisine 4 tane sığıyor. 2 sefer yapabilirsiniz. Yarısına kadar sıcak su ekleyip 4 dakika üstü açık pişiyorum.
- Üstünü kapakla kapatıp 6 dakika daha pişiriyorum. Pişirme işlemi bitmiş oluyor. Dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.