Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yiyenler Hazır Sanıyor Çıtır Çıtır Ispanaklı Börek

Hoş geldin! megaboy152 tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Yiyenler Hazır Sanıyor Çıtır Çıtır Ispanaklı Börek
0
54

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
yiyenler-hazir-saniyor-citir-citir-ispanakli-borek.jpg

Yiyenler Hazır Sanıyor Çıtır Çıtır Ispanaklı Börek Tanımı İçin Gereçler

  • 1 paket baklavalık hazır yufka
Yufkaların ortasına sürmek için;
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı maden suyu
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ̆
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı karbonat (yoksa kabartma tozu)
İç harcı için;
  • Yarım kilo ıspanak
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tane küçük soğan
  • Karabiber
  • Tuz
  • Rendelenmiş kaşar peyniri (olmasada olur)
Üzeri için;
  • 2 yemek kaşığı erimiş tereyağı
  • Susam

Yiyenler Hazır Sanıyor Çıtır Çıtır Ispanaklı Börek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Birinci olarak iç harcımızı hazırlamak için soğanlarımızı ince ince doğrayıp kavrulması için tavamıza koyup üzerine yağımızı ekliyoruz.
  2. Kavurduktan sonra doğradığımız ıspanakları tavamıza atıp söndürüyoruz.
  3. Baharatınıda ekleyip soğuması için kenara alıyoruz.
  4. İç harcımız soğurken derin bir kabın içinde sosumuzu hazırlıyoruz.
  5. Baklavalık yufkamızdan birinci olarak 2 tane üst üste serip her yerine sosumuzdan sürüyoruz.
  6. Daha sonra üzerine 2 yufka daha koyup tekrar sos sürüyoruz.
  7. En son 1 yufka daha seriyoruz ve yufkamızın eninden iç harcını koyup üzerine biraz rendelenmiş kaşar peyniri gezdirip rulo yapıyoruz ve fırın tepsimize alıyoruz. (ben kol böreği şekilde şekil verdim siz istediğiniz şekilde yapabilirsiniz)
  8. Yufkalarımız ve iç harcımız bitinceye kadar birebir işlemleri uygulayıp tepsimizi dolduruyoruz.
  9. Bir ruloyu toplamda 5 yufkadan sarmış oluyoruz.
  10. Yapmış olduğumuz böreğimizi buzdolabında en az 1 saat bekletiyoruz.
  11. Beklettiğimiz böreğimizi dolaptan çıkartıp üzerine tereyağımızı sürüp susamını serpip 180 derece sıcak fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
  12. Piştikten sonra servise hazır deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun. ☺️????.
 

Similar threads

Kolay Börek (Çıtır Çıtır) Tarifi İçin Malzemeler 2 adet yufka1 kase kaşar (Çökelek lor beyaz peynir de olur nasıl isterseniz)Pul biberiKekik (Baharatlar arzuya göre)Sıvı yağUn Üzeri için; 1 adet yumurta sarısı1 çay kaşığı şeker1,5 tatlı kaşığı sıvı yağ Kolay Börek (Çıtır Çıtır)...
Cevaplar
0
Görüntüleme
48
Börekçiden Alınmış Üzere Yiyen Tanım İstiyor Çıtır Börek (Videolu) Tanımı İçin Materyaller 1 paket baklavalık yufka1 su bardağı sıvı yağ1 çay bardağından 1 parmak eksik tereyağ1 su bardağı ılık su2 yumurta akı (Sarısı üstüne)1 yemek kaşığı sirke İç harç için: Kıymalı, ıspanaklı ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
90
Muska Tatlısı Tanımı İçin Gereçler 1 paket baklavalık yufka1paket mascarpone (Kaymak)15 tatlı kaşığı antep fıstığı (Fındık ceviz badem de olabilir)75 gram tereyağıYarım çay bardağından biraz fazla sıvı yağ Şerbeti İçin 3 su bardağı su3 su bardağı şeker1 dilim limon Muska Tatlısı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
48
Çıtır Çıtır Burma Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler 1 paket baklavalık yufka200 gr çekilmiş fındık içi ( ceviz yada fıstıkta olabilir )200 gr tereyağYarım çay bardağı sıvı yağ Şerbeti için 2 su bardağı şeker2 su bardağı su1 dilim limon Çıtır Çıtır Burma Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
54
Tahinli Çıtır Baklava Tanımı İçin Gereçler 1 Dikdörtgen Borcam İçin Baklavalık hazır yufka1 kase tahin İç Harcı İçin CevizFındıkAntep fıstığı büsbütün size kalmış250 gram margarin Şerbeti İçin 4 su bardağı şeker3.5 su bardağı su1 dilim limon Tahinli Çıtır Baklava Tanımı Yapılışı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
55
858,505Konular
982,774Mesajlar
33,070Kullanıcılar
bkgSon üye
Üst Alt