Yiyenler Birdaha Yiyor Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- 250 gram tereyağı yahut margarin
- 2 yumurta (Sarısı üzerine)
- 1,5 su bardağı mısır nişastası
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı elma sirkesi
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- Susam
- 2 su bardağı un
- ( unu denetimli ekleyin )
Yiyenler Birdaha Yiyor Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tanımı Yapılışı
- Öncelikle yumurta sarısını bir kaseye ayırın, sırasıyla bir kaba tereyağı, yumurta akı, tuz, şeker, kabartma tozu, sirke, nişastayı, sıvı yağını ekleyip.
- 2 su bardağı unu denetimi ekleyip kulak göğsü kıvamında olacak biçimde yoğurun.
- İstediğiniz hali verip tepsiye dizin ve üzerine yumurta sarısını sürün.
- Akabinde susam ile süsleyin. İsterseniz çörek otu da serpebilirsiniz.
- 180 ° fırında pembeleşince 25-30 dk denetimli pişirelim servise hazır. Bardak ölçüsü 200 ml su bardağı. Şimdiden afiyet olsun ????
????????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.