
Yiyen Herkesin Tanımını İstediği Mandalinalı Pasta İçin Materyaller
Keki için;
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2, 5 su bardağı un
- 500 ml süt(1 bardak puding eritmek için ayrılır)
- 1 paket toz vanilyalı puding
- 1 yemek kaşığı şeker(artırıp azaltabilirsiniz)
- 400 gram labne peynir (orjinal tanımda schmand kullanılıyor)
- Konserve mandalina
- 2 paket tortenguss (sade pasta jölesi)
- 4 yemek kaşığı şeker
Yiyen Herkesin Tanımını İstediği Mandalinalı Pasta Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Pamuk üzere yumuşacık enfes lezzeti ile en çok tanım verdiğim mandalinalı pasta
- Kek için yumurta, şeker köpük olana kadar en az 5 dk çırpılır, süt, sıvı yağ, vanilya eklenir çırpmaya devam edilir.
- Un ve kabartma tozu elenerek eklenir mikserin düşük ayarı ile un hamura karışacak kadar kısa vadeli çırpılır.
- Yağlanmış yada fırın kağıdı serili tepsiye kek hamuru dökülür ve 160 derece evvelce ısıtılmış alt üst ayar fırında yaklaşık 30 dk pişirilir.
- Kek pişerken pudingini hazırlayalım.
- 500 ml sütten 1 su bardağı süt ayıralım ve ayırdığımız bir bardak sütün içine vanilyalı pudingi ekleyip karıştırarak çözülmesini sağlayalım.
- Kreması için yarım litre sütten 1 su bardağı ayrılır öteki geri kalan süt tencereye koyulur ocağın altı yakılır süt kaynamaya başlayınca bir yemek kaşığı şeker atılır ayırdığımız 1 bardak sütün içine koyup erittiğimiz puding karışımını tenceredeki süte ekleyelim daima karıştırarak pişirelim 3-4 dk dakika pişmesi kâfi olacaktır.
- Yaptığımız puding biraz soğuyunca içine labne eklenir ve mikserle çırpılır.
- Pişen kek fırından alınır 5-6 dakika bekletilir ve üzerine mikserle çırptığımız vanilyalı puding dökülüp spatula ile düzleştirelim.
- Mandalinaları süzdürelim (suyu büsbütün süzülsün).
- Pastamızın üzerindeki pudingimiz soğuyunca mandalinaları üzerine dizelim.
- Tencereye 2 paket tortenguss, 4 yemek kaşığı şeker ve 500 ml soğuk su alınır ocağın üzerine koyulur daima karıştırılarak 1 dakika pişirelim ve şimdi sıcakken tepsimizin üzerine yavaşça gezdirelim bu esnada beklemeyin tortenguss çabucak donabiliyor bu süreçte süratli hareket edilmeli.
- En az 6-7 saat beklettikten sonra servis yapabilirsiniz.
Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun.