Yiyeceklere dikkat Kayısı : Antioksidan olan betakaroten açısından zengindir Hücrelere ve dokulara zarar veren moleküllerin etkisini ortadan kaldırarak kansere karşısında koruyucu etkisi vardır Lifli olduğu için bağırsakları koruyucudur Tahıllar : Arpa, mısır, buğday, yulaf gibi tahıllar B ve E vitamini, potasyum ve kalsiyum içerir Kanserojen maddelerin vücuttan atılması sürecini hızlandırır Tahıl ağırlıklı bir gıda rejimi, bağırsak kanseri riskini benzeri yarıya azaltıyor Fasulye : Fasulye, C vitamini ve betakaroten gibi yürek hastalığı ve kanseri önleyen antioksidanlar açısından zengindir B vitamini deyiyecekleredikkat5c4fde6f87b0dalt yiyecekleredikkat5c4fde6f87b0dalt yiyecekleredikkat5c4fde6f87b0dalt yiyecekleredikkat5c4fde6f87b0dalt hormonlarını kuvvetlendirir Pancar : Demir ve folik asit açısından zengin olan pancar eski çağladan beri kan hastalıklarının tedavisinde kullanılmaktadır Amerikalı uzmanlar pancar suyunun sarılık tedavisinde de etkin olduğunu belirtiyor Lahana: Kanserli hücrelerin çoğalmasını önleyen karoten maddesi içerir Havuç : Tam 40 araştırma havuç tüketimi arttıkça kanser riskinin azaldığını ortaya koymuştur Bunun esas nedeni betakaroten, C ve E vitaminleri gibi antioksidanlar açısından varlıklı oluşudur Nohut : Yağ düzeyi düşük olan ve kolesterol içermeyen nohut kalsiyum, magnezyum, fosfor, potasyum, bakır, manganez, betakaroten ve folik asit açısından zengindir Göğüs kanserine karşısında korur İncir : Potasyum, demir ve kalsiyum içerir Sindirim sistemine yardımcı olur Eski çağlarda kanserli hücrelerin tedavisinde kullanılan incir, modern tıp tarafından da kansere karşı koruyucu olarak öneriliyor Sarımsak : Bağışıklık sistemini güçlendirdiği ve kansere, yüksek kolesterole, kalp ve dolaşım sistemi hastalıklarına karşısında koruyucu etkisi vardır Fındık: Kalp krizine aleyhinde koruyucu olan E vitamini açısından en varlıklı besinlerin başında gelir Her gün yenilen bir avuç fındık kansere ve kırışıklıklara karşısında koruyucudur Mercimek : B vitamini, demir, kalsiyum, magnezyum, fosfor ve potasyum içerir Lifli özelliği kandaki kolesterol oranını düşürür, şeker ve yürek hastaları için yararlıdır Zeytinyağ ı: İçindeki omega yağ asitleri, kandaki kolesterol düzeyini dengede miktar Antioksidan özelliği olan E vitamini açısından da zengindir Bu sayede kalp krizi, felç, kanser ve erken yaşlanmaya karşı beyni koruyucu etkiye sahiptir Soğan : Bağışıklık sistemini güçlendirir İçerdiği allicin ve sülfür; mide ve bağırsak kanserine karşısında koruyucu etkiye sahiptir Son incelemeler kemik erimesine karşısında, peynir ve sütten daha etkili olduğunu göstermiştir Şeftali : Teki bile insanın C vitamini ihtiyacının yüzde 50,sini karşılayabilir Sindirimi kolaydır Kansere ve yürek krizine aleyhinde koruyucu olan betakaroten açısından da zengindir Bir tanesinde 33 kalori vardır Pirinç : Pirinç mükemmel bir enerji kaynağıdır E ve B vitaminleri açısından zengindir Bağırsak kanserine karşı koruyucu olan pirinç, kolesterolü düşürerek kalp krizi riskini de azaltır Çilek : Kolesterol düzeyini düşürür ve sindirim sistemini düzenler Ellegic asit adı bahşedilen kansersavan bir maddeyi de içerir Domates : Likopen açısından zengin ender bitkilerden biridir Likopen, pankreas gibi çeşitli kanser hastalıklarını önleme konusunda yaşamsal önemdedir C vitamini açısından zengindir ve bağışıklık sistemini kuvvetlendirir Lifli bir besin olması da bağırsak kanseri riskini azaltır
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.