Tekrar bir orman yangını Çavuşbaşı Belediye Başkanı durup dururken yangın çıkmayacağını belir terek, sabotaj ihtimalinin olduğunu söyledi İstanbul'un en kayda değer yeşil alanlarında Beykoz Çavuşbaşı Dermen Bayırı Ormanı'nda meydana çıkan yangında 7 hektar kül oldu İstanbulluların yüreğini ağzına getiren yangın, söndürme uçakları, itfaiye ekipleri ve köylülerin çabalarıyla 2 saatte denetim altına alınabildi Dün 1130 sıralarında kızılçam ağaçlarının bulunduğu yerde meydana çıkan yangın rüzgârın etkisiyle kısa sürede büyüdü Ilk müdahaleyi Kavcık Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait ekipler yaptı sonra yardım istendi Bölgeye, Beykoz Kavacık, Ümraniye ve Üsküdar İtfaiye ekipleri ile çok sayıda meslek makineleri sevk edildi AKOM'a ait söndürme uçağı ile Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 2 helikopter havadan yangına müdahale etti Yapılan bütün çalışmalara rağmen yangın büyümeye devam etti Beşiktaş Nevzat Demir Tesisleri'nin de bulunduğu Çekmeköy yönüne içten alevler yayılınca, çevredeki belediyelerden su istendi 1549054597 1549054597 yinebirormanyangini5c54b289ee279yinebirormanyangini5c54b289ee279 http:img139imageshackusimg139417632308d86e9d277418f8385bxg4 CAMİDEN YARDIM ÇAĞRISI YAPILDI Keza, civar mahalledeki camilerden vatandaşlara, yangın söndürme çalışmalarına katılmaları için çağrıda bulunuldu İki saatlik yoğun egzersiz sonucunda yangının büyümesi engellendi Oysa 7 hektarlık bölge alevler içinde kaldı Çavuşbaşı Belediye Başkanı Hanefi Bostan Dilmaç, Yangının çıkış nedeni hemen şimdi belirlenemedi Yangın durup dururken çıkmaz, mutlaka bir nedeni vardır Ekipler çözümleme yapıyor Ancak bizi üzen, beldemizde adeta her sene sözde yangınlar çıkıyor Geçtiğimiz yıl da buranın takriben 2 kilometre ilerisindeki alanda yangın çıkmıştı Nedeni her ne olursa olsun, burası çam ağaçlarının yoğun olduğu bir yer, İstanbul'un akciğeri gibidiyerek sabotaj ihtimaline dikkat çekerek bu ihtimalin inceleneceğini ifade etti sabahtan
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.