Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yılbaşına ozel balık menusu

Yılbaşına ozel balık menusu
0
77

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,753
Etkileşim
89
Puan
48
F-D Coin
0
Yılbaşına ozel balık menusu
2019 yılbaşı sofrası tarifleri

Yılbaşına ozel balık menusu

Başlangıc Zeytinyağlı Kereviz


Malzemeler:

200 gr taze kereviz, 50 gr bezelye, 4 adet arpacık soğan, 1 cay kaşığı şeker, 5 dal dereotu, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı limon suyu, 3 yemek kaşığı su, Tuz ve karabiber
imagesyilbasinaozelbalikmenusu5ad41563d046d


Yapılışı

Kerevizleri soyup kup kup doğrayın ve kararmamaları icin limonlu suda bekletin Arpacık soğanlarını soyup doğrayın Dereotunu kabaca doğrayın

Tum malzemeleri pilav pişirme haznesinde karıştırın ve
buharda 30 dakika pişirinPişme işllemi bittikten sonra zeytinyağlı kerevizi soğuması icin 15 dakika bekletip servis yapın


Ana Yemek Yeşillikli ve Sarımsaklı Levrek

Malzemeler: 3 adet butun deniz levreği, (kafa ve kuyruğu temizlenmiş), 5 yaprak ıspanak, 1 demet roka, 1 demet dereotu, 1 demet semizotu, 2 diş sarımsak, 1 yemek kaşığı limon suyu, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 cay kaşığı kimyon, 1 cay kaşığı tarcın, Tuz ve karabiber
imagesyilbasinaozelbalikmenusu5ad415653bec3


Yeşillikli ve Sarımsaklı Levrek Yapılışı

Tum yeflillikleri bol suyla yıkayıp saplarını temizleyin Hepsini kabaca doğrayın ve bir kaba alın Sarımsakları ince ince kıyıp yeşilliklerle karışltırın

Tarcın, kimyon, zeytinyağı, limon suyu, tuz ve karabiberle tatlandırın Temizlenmiş balıkları pişirme tepsisine alın; ortasına sarımsak ve baharatlarla tatlandırılmış yeşillikleri yerleştirip 15 dakika pişirin

Tatlı Kakuleli Tahin Helvası

120 gr hazır sade tahin helvası, 2 yemek kaşığı limon suyu, 1 cay kaşığı dovulmuş kakule, 1 cay kaşığı karabiber, 1 yemek kaşığı krema, 2 yemek kaşığı sut, 1 yemek kaşığı nar tanesi
imagesyilbasinaozelbalikmenusu5ad41566b6484

Kakuleli Tahin Helvası yapılışı

Hazır helvayı kup şeklinde doğrayın Krema, kakule ve karabiber ile birlikte 2–3 dakika ocakta ısıtın ama kaynatmayın Ardından tum malzemeyi karıştırıp cam kaplara paylaştırın ve 15 dakika pişirin Nar taneleriyle susleyip sıcak olarak servis yapın
kaynak: tefaltvcom​
 
858,505Konular
982,720Mesajlar
33,056Kullanıcılar
forumdas1Son üye
Üst Alt