Yılbaşına ozel balık menusu
2019 yılbaşı sofrası tarifleri
Yılbaşına ozel balık menusu
Başlangıc Zeytinyağlı Kereviz
Malzemeler:
200 gr taze kereviz, 50 gr bezelye, 4 adet arpacık soğan, 1 cay kaşığı şeker, 5 dal dereotu, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı limon suyu, 3 yemek kaşığı su, Tuz ve karabiber
imagesyilbasinaozelbalikmenusu5ad41563d046d
Yapılışı
Kerevizleri soyup kup kup doğrayın ve kararmamaları icin limonlu suda bekletin Arpacık soğanlarını soyup doğrayın Dereotunu kabaca doğrayın
Tum malzemeleri pilav pişirme haznesinde karıştırın ve
buharda 30 dakika pişirinPişme işllemi bittikten sonra zeytinyağlı kerevizi soğuması icin 15 dakika bekletip servis yapın
Ana Yemek Yeşillikli ve Sarımsaklı Levrek
Malzemeler: 3 adet butun deniz levreği, (kafa ve kuyruğu temizlenmiş), 5 yaprak ıspanak, 1 demet roka, 1 demet dereotu, 1 demet semizotu, 2 diş sarımsak, 1 yemek kaşığı limon suyu, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 cay kaşığı kimyon, 1 cay kaşığı tarcın, Tuz ve karabiber
imagesyilbasinaozelbalikmenusu5ad415653bec3
Yeşillikli ve Sarımsaklı Levrek Yapılışı
Tum yeflillikleri bol suyla yıkayıp saplarını temizleyin Hepsini kabaca doğrayın ve bir kaba alın Sarımsakları ince ince kıyıp yeşilliklerle karışltırın
Tarcın, kimyon, zeytinyağı, limon suyu, tuz ve karabiberle tatlandırın Temizlenmiş balıkları pişirme tepsisine alın; ortasına sarımsak ve baharatlarla tatlandırılmış yeşillikleri yerleştirip 15 dakika pişirin
Tatlı Kakuleli Tahin Helvası
120 gr hazır sade tahin helvası, 2 yemek kaşığı limon suyu, 1 cay kaşığı dovulmuş kakule, 1 cay kaşığı karabiber, 1 yemek kaşığı krema, 2 yemek kaşığı sut, 1 yemek kaşığı nar tanesi
imagesyilbasinaozelbalikmenusu5ad41566b6484
Kakuleli Tahin Helvası yapılışı
Hazır helvayı kup şeklinde doğrayın Krema, kakule ve karabiber ile birlikte 23 dakika ocakta ısıtın ama kaynatmayın Ardından tum malzemeyi karıştırıp cam kaplara paylaştırın ve 15 dakika pişirin Nar taneleriyle susleyip sıcak olarak servis yapın
kaynak: tefaltvcom
2019 yılbaşı sofrası tarifleri
Yılbaşına ozel balık menusu
Başlangıc Zeytinyağlı Kereviz
Malzemeler:
200 gr taze kereviz, 50 gr bezelye, 4 adet arpacık soğan, 1 cay kaşığı şeker, 5 dal dereotu, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı limon suyu, 3 yemek kaşığı su, Tuz ve karabiber
imagesyilbasinaozelbalikmenusu5ad41563d046d
Yapılışı
Kerevizleri soyup kup kup doğrayın ve kararmamaları icin limonlu suda bekletin Arpacık soğanlarını soyup doğrayın Dereotunu kabaca doğrayın
Tum malzemeleri pilav pişirme haznesinde karıştırın ve
buharda 30 dakika pişirinPişme işllemi bittikten sonra zeytinyağlı kerevizi soğuması icin 15 dakika bekletip servis yapın
Ana Yemek Yeşillikli ve Sarımsaklı Levrek
Malzemeler: 3 adet butun deniz levreği, (kafa ve kuyruğu temizlenmiş), 5 yaprak ıspanak, 1 demet roka, 1 demet dereotu, 1 demet semizotu, 2 diş sarımsak, 1 yemek kaşığı limon suyu, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 cay kaşığı kimyon, 1 cay kaşığı tarcın, Tuz ve karabiber
imagesyilbasinaozelbalikmenusu5ad415653bec3
Yeşillikli ve Sarımsaklı Levrek Yapılışı
Tum yeflillikleri bol suyla yıkayıp saplarını temizleyin Hepsini kabaca doğrayın ve bir kaba alın Sarımsakları ince ince kıyıp yeşilliklerle karışltırın
Tarcın, kimyon, zeytinyağı, limon suyu, tuz ve karabiberle tatlandırın Temizlenmiş balıkları pişirme tepsisine alın; ortasına sarımsak ve baharatlarla tatlandırılmış yeşillikleri yerleştirip 15 dakika pişirin
Tatlı Kakuleli Tahin Helvası
120 gr hazır sade tahin helvası, 2 yemek kaşığı limon suyu, 1 cay kaşığı dovulmuş kakule, 1 cay kaşığı karabiber, 1 yemek kaşığı krema, 2 yemek kaşığı sut, 1 yemek kaşığı nar tanesi
imagesyilbasinaozelbalikmenusu5ad41566b6484
Kakuleli Tahin Helvası yapılışı
Hazır helvayı kup şeklinde doğrayın Krema, kakule ve karabiber ile birlikte 23 dakika ocakta ısıtın ama kaynatmayın Ardından tum malzemeyi karıştırıp cam kaplara paylaştırın ve 15 dakika pişirin Nar taneleriyle susleyip sıcak olarak servis yapın
kaynak: tefaltvcom