Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Yılbaşı Usulü Kestaneli Hindi

Yılbaşı Usulü Kestaneli Hindi

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Malzemeler:
1 hindi ( 56 kg ağırlıkta)
3 baş soğan
2 baş havuç
1 tatlı kaşığı tane karabiber
2 yemek kaşığı tuz

Yapılışı:
Tüyleri ve içi temizlenmiş hindiyi önce alazlayın Bacaklarını gerisine geçirip içini ve dışını iyice yıkayın Katısını, ciğerini içine koyup bol suyla ateşe oturtun Dörde bölümüş soğan, havuç, tuz ve karabiber katıp önce hızlı sonra yavaş ateşte etler yumuşayana dek pişirin Pişen hindiyi bir fırın tepsisine alın; içinden katısını ve ciğerini çıkartın Hindinin üzerine 1 limon suyu ve 1 tatlı kaşığı şeker karışımından sürün Pirinci önce yıkayın sonra da sıcakca suyla 30 dk bekletin Soğanları incecik doğrayıp fıstıklarla beraber tereyağı ve sıvıyağda hafifçe kavurun Sonra süzülmüş pirinci katıp 510 dakika daha karıştırarak kavurun Kestanelerin kabuklarını çizip tavada veya fırında kızartarak dış ve iç kabuklarını çıkartın Kavurduğunuz pirince tuz, karabiber, tarçın, bahar, şeker, yıkanmış kuşüzümü, kestane ve 1,5 lt hindi suyu koyup, önce hızlı sonra yavaş ateşte, suyunu çektirin Kıyılmış dereotu katıp, üstü kapalı olarak 1520 dk demlendirin Hindiyi fırında çevirerek kızartın Sonra büyük bir tepsiye alın; çevresine iç pilav koyun Hindinin boynunu ve ayaklarını süslü kağıt veya folyoyla süsleyin Hindiyi dilimler halinde kesin ve pilavla birlikte servis yapın
 
858,500Konular
982,373Mesajlar
32,973Kullanıcılar
Üst Alt