teknolojiuzmani
FD Üye
Yılbaşı Kurabiyesi Tanımı İçin Gereçler
- 1 adet yumurta
- Yarım bardak şeker
- Yarım bardak erimiş tereyağı ya da margarin
- 2 yemek kaşığı pekmez
- 3 bardak un
- 1 paketten biraz az kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı toz zencefil
- 1 tatlı kaşığı toz tarçın
- 1 tırnak kadar az tuz
- Süsleme glazürü
Yılbaşı Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta, şeker, pekmez ve eriyip, soğumuş tereyağı yeterlice karıştırıyoruz.
- Tuz, zencefil ve tarçını katıp, karıştırıyoruz.
- Un ve kabartma tozunu ekleyip yumuşak kıvamlı hamur elde ediyoruz.
- İki kesime bölüp streçe sarıp buzdolabında 1 saat bekletiyoruz.
- Dolaptan çıkarınca ince bir halde açıp kurabiye kalıplarıyla şekillendirip yağlı kağıt serili tepsiye diziyoruz.
- Isınmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika kenarları kızarana kadar pişiriyoruz.
- Fırından çıkarıp soğuması için bekletiyoruz. Soğuyunca süsleyip servis ediyoruz. Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.