
Yılbaşı Kurabiyesi (Gingerbread) Tarifi İçin Malzemeler
- 200 gram tereyağ
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı mısır nişastası
- 2,5 su bardağı un
- 1 çay kaşığı zencefil
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 paket vanilya
- Şeker hamuru
- Renkli glazür
Yılbaşı Kurabiyesi (Gingerbread) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hepsini güzelce yoğurup ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
- Hamuru yarım saat buzdolabında dinlendirdikten sonra 1 cm kalınlığında açıyoruz.
- Kalıplarla şekil verip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz.
- 170 derecede 12 dakika pişiriyoruz.
- Fırına göre değişebilir kontrollü pişirmekte fayda var.
- Soğuduktan sonra istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Deneceyeklere afiyet olsun ????????.