
Yılbaşı Kozalakları Tarifi İçin Malzemeler
- 2 paket pötibör bisküvi
- 50 gram eritilmiş tereyağı
- Yarım su bardağı soğuk süt
- 3 çorba kaşığı kakao
- 1 çay bardağı damla çikolata
- 1 su bardağı ceviz içi
- Mısır gevreği
- Hindistan cevizi
Yılbaşı Kozalakları Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bisküvileri rondodan geçirip un haline getiriyoruz.
- İçerisine iri kıyılmış ceviz, damla çikolata, kakao, eritilmiş tereyağı ve sütü ekliyoruz.
- Süt ve kakao miktarını kendinize göre ayarlayabilirsiniz.
- Yumuşak kurabiye hamuru kıvamında bir karışım elde edicez.
- Hazırladığımız karışıma kozalak şekli verip üzerine mısır gevreklerini çukur kısmı içe gelecek şekilde diziyoruz.
- Dilerseniz kar görünümü vermek için hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz.