Sizlere yapımı cok kolay bir yılbaşı hindisi tarifi vermek istiyorumBeğeneceğiniz nefis bir lezzet yeni yıl icin olmasa bile cocuklarınız bu hindi tarifine bayılacaklar emin olabilirsinizFarklı bir lezzet arıyorsanız mutlaka sizlerle paylaşacağım hindi tarifini denemelisiniz
Yılbaşı Hindisi İcin Malzemeler;
İki su bardağı tavuk suyu veya su
İki kaşık zeytinyağı
Yarım limon
İki diş sarımsak
Tuz, karabiber ve bir tane istediğiniz buyuklukte tum hindi
Hepsini gormek icin tıklayın
imagesyilbasihindisinasilyapilir5ad3c840aef9e
Eğer ozel hindi rosto icin kullanılan fırın tepsiniz yoksa, hindinin sığacağı buyuklukte fırın tepsisi ve tepsinin icine pasta soğutmak icin kullandığımız teli koyuyoruz, hindiyi bu telin uzerinde rosto yapın
İlk once hindiyi temizleyip soğuk suda yıkıyoruz Hazırladığımız tepsiye alıyoruz, icine sarımsak ve yarım limon yerleştirin
Dilerseniz pişerken fazla dağılmaması icin rusto yaparken kullanılan ip fileyi gecirin
Hindinin uzerine biraz zeytinyağı suruyoruz, tuz ve karabiber serpiyoruz Tepsinin icine 2 bardak tavuk suyu veya su ekliyoruz Tepsiyi folyu ile hafif kapatıyoruz ve 180 derece fırında pişiriyoruz Her 45 dakika bir kepceyle tepsideki sudan alıp hindinin uzerine dokuyoruz Tekrar uzerine ortup pişirmeye devam ediyoruz Hindinin buyukluğune gore pişme suresi değişmektedir
Hindinin pişmesine yakın derisinin cıtır olmasını isterseniz uzerine biraz margarin veya tereyağı surun ve folyoyu acın, son yarım saat kadar uzeri acık pişerse daha iyi kızarır Dilimlemeden once 1015 dakika bekleyin, fırından hemen cıktığında dilimlerseniz icinin suyunu bırakır ve yerken et kuru olacağını unutmamalısınızKolay gelsin sevgili hanımlar
Yılbaşı Hindisi İcin Malzemeler;
İki su bardağı tavuk suyu veya su
İki kaşık zeytinyağı
Yarım limon
İki diş sarımsak
Tuz, karabiber ve bir tane istediğiniz buyuklukte tum hindi
Hepsini gormek icin tıklayın
imagesyilbasihindisinasilyapilir5ad3c840aef9e
Eğer ozel hindi rosto icin kullanılan fırın tepsiniz yoksa, hindinin sığacağı buyuklukte fırın tepsisi ve tepsinin icine pasta soğutmak icin kullandığımız teli koyuyoruz, hindiyi bu telin uzerinde rosto yapın
İlk once hindiyi temizleyip soğuk suda yıkıyoruz Hazırladığımız tepsiye alıyoruz, icine sarımsak ve yarım limon yerleştirin
Dilerseniz pişerken fazla dağılmaması icin rusto yaparken kullanılan ip fileyi gecirin
Hindinin uzerine biraz zeytinyağı suruyoruz, tuz ve karabiber serpiyoruz Tepsinin icine 2 bardak tavuk suyu veya su ekliyoruz Tepsiyi folyu ile hafif kapatıyoruz ve 180 derece fırında pişiriyoruz Her 45 dakika bir kepceyle tepsideki sudan alıp hindinin uzerine dokuyoruz Tekrar uzerine ortup pişirmeye devam ediyoruz Hindinin buyukluğune gore pişme suresi değişmektedir
Hindinin pişmesine yakın derisinin cıtır olmasını isterseniz uzerine biraz margarin veya tereyağı surun ve folyoyu acın, son yarım saat kadar uzeri acık pişerse daha iyi kızarır Dilimlemeden once 1015 dakika bekleyin, fırından hemen cıktığında dilimlerseniz icinin suyunu bırakır ve yerken et kuru olacağını unutmamalısınızKolay gelsin sevgili hanımlar