iltasyazilim
FD Üye
Yılbaşı hindisi nasıl pişirilir?
Malzemeler
1 adet hindi
10 adet arpacık soğan
1 adet defne yaprağı
1 nehir bardağı zeytinyağı
2 adet domates
4 adet sivri biber
Tuzlu, karabiber, kırmızı biber
İç Pilav İçin
2 su bardağı pirinç
2 doluca yemek yemek kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 kuru soğan
200 gram kuzu ciğeri
2 çorba kaşığı kuş üzümü
3 su bardağı et suyu
Yenibahar, karabiber, tarçın, tuz
Tarifi
Ilk Olarak kasaptan aldığınız orta tepe hindiyi en ince ayrıntısına kadar yıkayıp, süzün
Bambaşka bir yerde soğanları rendeleyin
Sarımsakları dövün veya ufak küçük doğrayın
İçine 2 limon suyunu ilave edin
Salçayı, tuzu, karabiberi, kekiği ve şekeri ekleyerek tüm malzemeleri ayrıntılarıyla karıştırın
Hazırladığınız bu sosu tel süzgeçten geçirip, içine sıvıyağ ek edin
Hindinin iç ve dış kısmına bu sosu fırça ile sürerek buzdolabında 1 gece bekletin
Sosun arta kalanını saklayın
Ertesi gün fırın tepsisini akıcı yağla yağlayın ve hindiyi fırın tepsisine yerleştirin
Kalan sosu bir kez daha hindinin üstüne sürün
Orta ısılı fırında üzeri nar gibi kızarana dek pişirin
NOT : Bu sosla hindi yerine tavuk da pişirebilirsiniz
Yışbaşı için hazırlayacağınız hindinin yada tavuğun daha lezzetli olması için, mutlaka tarifini verdiğimiz bu sosta bir gece bekletin ve hindinin içini kestaneli pilavla doldurun *
Malzemeler
1 adet hindi
10 adet arpacık soğan
1 adet defne yaprağı
1 nehir bardağı zeytinyağı
2 adet domates
4 adet sivri biber
Tuzlu, karabiber, kırmızı biber
İç Pilav İçin
2 su bardağı pirinç
2 doluca yemek yemek kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 kuru soğan
200 gram kuzu ciğeri
2 çorba kaşığı kuş üzümü
3 su bardağı et suyu
Yenibahar, karabiber, tarçın, tuz
Tarifi
Ilk Olarak kasaptan aldığınız orta tepe hindiyi en ince ayrıntısına kadar yıkayıp, süzün
Bambaşka bir yerde soğanları rendeleyin
Sarımsakları dövün veya ufak küçük doğrayın
İçine 2 limon suyunu ilave edin
Salçayı, tuzu, karabiberi, kekiği ve şekeri ekleyerek tüm malzemeleri ayrıntılarıyla karıştırın
Hazırladığınız bu sosu tel süzgeçten geçirip, içine sıvıyağ ek edin
Hindinin iç ve dış kısmına bu sosu fırça ile sürerek buzdolabında 1 gece bekletin
Sosun arta kalanını saklayın
Ertesi gün fırın tepsisini akıcı yağla yağlayın ve hindiyi fırın tepsisine yerleştirin
Kalan sosu bir kez daha hindinin üstüne sürün
Orta ısılı fırında üzeri nar gibi kızarana dek pişirin
NOT : Bu sosla hindi yerine tavuk da pişirebilirsiniz
Yışbaşı için hazırlayacağınız hindinin yada tavuğun daha lezzetli olması için, mutlaka tarifini verdiğimiz bu sosta bir gece bekletin ve hindinin içini kestaneli pilavla doldurun *
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.