bilgisayarci
FD Üye
Yılbaşı Fındık Köşeleri Tanımı İçin Materyaller
Hamuru için:
- 120 gr tereyağ
- 250 gr un
- 1 adet yumurta
- 80gr şeker
- 1 pk vanilya şekeri
- 1 dolu çay kaşığı kabartma tozu
- 120 gr tereyağ
- 200 gr öğütülmüş findik
- 100 gr ince kıyılmış badem
- 100 gr şeker
- 1 vanilya şekeri
- 2-3 yemek kaşığı kayısı reçeli
- 200 gr karışık çikolata
Yılbaşı Fındık Köşeleri Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Hamur için tüm materyalleri yoğuralım.
- Sonra bir fırın kağıdınla serelim ve dörtgen biçimde açalım (kenarları kesip yine ekleyin forma ulaşamıyorsanız).
- Fındık harcı için tereyağ ve şekerleri eritelim ve sonra öbür materyalleri ekleyelim. ( gerektiğinde biraz su ekleyin )
- Açtığımız hamurun üstüne evvel reçelimizi sonra fındık harcını ekleyelim.
- Yaklaşık 20-25 dakka evvelden ısıtılmış fırında 190-200 derecede pişirelim.
- Çıkardıktan sonra bi kaç dk bekleyip evvel dörtgen bi halde sonra üçgenlere kesip istediğimiz halde çikolatalara bandıralım. Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.