Yılbaşı Çöreği Mükemmel Kıvam Tarifi İçin Malzemeler
- 3 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 paket instant (Kuru) maya
- Aldığı kadar un
Yılbaşı Çöreği Mükemmel Kıvam Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Sütü elimizi yakmayacak kadar ısıtıp yoğurma kabına döküyoruz. Ilık sütün üzerine kuru maya şeker ve tuzu ekleyip şeker eriyene kadar karıştırıyoruz.
- Daha sonra sıvı yağ ekliyoruz. En son yavaş yavaş un ekleyip ele yapışmayacak kıvama geldikten sonra üzerini streçleyip temiz bir bezle saralım ve mayalanmaya bırakalım.
- 30-35 dakika sonra mayasını alan hamurumuzun ortasını elimizle açalım ve kenarlarını makasla keserek şekil verelim. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarınca kadar pişirelim.
- Fırına vermeden üzerine biraz un serpmeniz görüntüsünü güzelleştirecektir. ????
- Mayalı bir hamur olduğundan pişerken ortasının kapanmaması için hamurun ortasına ısıya dayanıklı herhangi bir şey koyabilirsiniz. Ben bardağı alüminyum folyo ile sarıp kullandım.
Yılbaşı Çöreği Mükemmel Kıvam Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.