Yılbaşı gecesi dendiğinde çam ağacı, noel süsleri, armağanlar ve baş zaviyesinde hindi bulunan sofralar hayallerimizde canlanır. Yılbaşı menüsünde nar üzere kızarmış bir hindi yapacaksanız metnimize kesinlikle göz atmalısınız.
Gereçler:
- Bütün hindi
- Yarım demet maydanoz
- 1 adet kereviz sapı
- 5 kısım biberiye
- 10 adet arpacık soğan
- Kuru kayısı
- Kuru erik
- Badem
- Fındık
- Ceviz
- Tereyağı
- 3 diş sarımsak
- 1 adet portakal
- 1 adet kereviz
- 1 yemek kaşığı bal
- 1 adet elma
- Ekmek dilimleri
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Kimyon
- Tarçın
- Karabiber
- Tuz
- Pul biber
- Yarım su bardağı su
Hindi hazırlanışı:
- Baharatlı sos için biberiyeleri ince ince kıyın. Bir kaba koyun. Portakalı, kabuğu ile birlikte kaba rendeleyin.
- Sarımsakları ince ince kıyıp ek edin. Pul biber, karabiber, kimyon, tarçın ve bal ekleyin.
- Tuz ve tereyağını ek edin. Güzelce karıştırın. 2 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyip tekrar karıştırın.
- Hazırladığınız sosu hindinin her tarafına eşit bulaşacak formda sürün. Sos artarsa, pişirirken torbasına ek edebilirsiniz.
- Hindinin alt kısmını kıyılmış maydanoz ve birkaç arpacık soğan ile doldurun.
- İç harç için bir soyucu ile kerevizi soyun. Çok kalın olmayacak halde dilimleyin. Kereviz saplarını da doğrayın.
- Arpacık soğanları ince ince doğrayın. Elmayı soyup küp küp kesin.
- Tüm materyalleri bir tavaya koyun. Biraz zeytinyağı ek ederek pişirin.
- Tuz, pul biber, tarçın ve yarım su bardağı su ekleyin. Ocağın altını kısığa alıp pişirmeyi sürdürün.
- Kuru kayısı ve ekmekleri küçük küçük doğrayın. Kayısı, fındık, badem, ceviz ve kuru erikleri tavaya ekleyip karıştırın.
- Ekmekleri ilave edip tekrar karıştırın. Son olarak, bir yemek kaşığı kadar tereyağı ekleyin. İç harcınız hazır.
- İç harcın yarısını hindinin içine doldurun. Hindinin ayaklarını bağlayın. Bunun için yanmaz tel kullanmanız alanında olur. Naylon ip kullanırsanız erir.
- Fırın poşetinin içini unlayın. Hindiyi poşete yerleştirin. 190 noktada ısıtılmış fırında 3,5 saat pişirin.
- Hindiyi servis ederken etlerin yanına birkaç kaşık sos ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun!
Herkese yeterli seneler!
Gereçler:
- Yarım demet maydanoz
- 1 adet kereviz sapı
- 5 kısım biberiye
- 10 adet arpacık soğan
- Kuru kayısı
- Kuru erik
- Badem
- Fındık
- Ceviz
- Tereyağı
- 3 diş sarımsak
- 1 adet portakal
- 1 adet kereviz
- 1 yemek kaşığı bal
- 1 adet elma
- Ekmek dilimleri
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Kimyon
- Tarçın
- Karabiber
- Tuz
- Pul biber
- Yarım su bardağı su
Hindi hazırlanışı:
- Baharatlı sos için biberiyeleri ince ince kıyın. Bir kaba koyun. Portakalı, kabuğu ile birlikte kaba rendeleyin.
- Sarımsakları ince ince kıyıp ek edin. Pul biber, karabiber, kimyon, tarçın ve bal ekleyin.
- Tuz ve tereyağını ek edin. Güzelce karıştırın. 2 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyip tekrar karıştırın.
- Hazırladığınız sosu hindinin her tarafına eşit bulaşacak formda sürün. Sos artarsa, pişirirken torbasına ek edebilirsiniz.
- Hindinin alt kısmını kıyılmış maydanoz ve birkaç arpacık soğan ile doldurun.
- İç harç için bir soyucu ile kerevizi soyun. Çok kalın olmayacak halde dilimleyin. Kereviz saplarını da doğrayın.
- Arpacık soğanları ince ince doğrayın. Elmayı soyup küp küp kesin.
- Tüm materyalleri bir tavaya koyun. Biraz zeytinyağı ek ederek pişirin.
- Tuz, pul biber, tarçın ve yarım su bardağı su ekleyin. Ocağın altını kısığa alıp pişirmeyi sürdürün.
- Kuru kayısı ve ekmekleri küçük küçük doğrayın. Kayısı, fındık, badem, ceviz ve kuru erikleri tavaya ekleyip karıştırın.
- Ekmekleri ilave edip tekrar karıştırın. Son olarak, bir yemek kaşığı kadar tereyağı ekleyin. İç harcınız hazır.
- İç harcın yarısını hindinin içine doldurun. Hindinin ayaklarını bağlayın. Bunun için yanmaz tel kullanmanız alanında olur. Naylon ip kullanırsanız erir.
- Fırın poşetinin içini unlayın. Hindiyi poşete yerleştirin. 190 noktada ısıtılmış fırında 3,5 saat pişirin.
- Hindiyi servis ederken etlerin yanına birkaç kaşık sos ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun!
Herkese yeterli seneler!
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.