Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

YGS Başvuru Tarihleri

YGS Başvuru Tarihleri
0
86

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
2019 YGS Tatbik Tarihleri 2019 ygs başvuru formu tarihleri 2019 ygs dilekçe ne süre 2019 ygs başvuru formu ile ilgili bilgiler burada melekler 2019 'de YGSye başvuracak olan meleklerimiz ve sayın misafirlerimiz için yeni bir haber veriyoruz melekler2019ygsbasvurutarihleri5c5480cbdc4eaalt Daha önce 2019 ygs uygulama tarihi olarak açıklanan 26 Aralık 20116 Ocak 2019 tarihi değişti melekler 2019 ygs dilekçe ne vakit merak edenler için işte 2019 ygs tatbik haberin detayları şöyle; 1549041863 1549041863 2019ygsbasvurutarihleri5c5480cc152922019ygsbasvurutarihleri5c5480cc15292 2019ygsbasvurutarihleri5c5480cc15292 Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) kullanım tarihlerini daha önce 26 Aralık 20116 Ocak 2019 olarak duyuran ÖSYM, bunu 313 Ocak 2019 olarak değiştirdi ÖSYM'den yapılan açıklamada, 2019 Öğrenci Seçme ve Sipariş Verme Sistemine dilekçe işlemlerinin 313 Ocak 2019 tarihleri aralarında yapılacağı duyuruldu Daha önce yapılan açıklamada, sınava başvuruların 26 Aralık 20116 Ocak 2019 tarihleri aralarında alınacağı bildirilmişti ÖSYS KILAVUZU İNTERNETTE Öğrenci Seçme ve Atama Sistemi (ÖSYS) Kılavuzu ÖSYM'nin internet sitesinde yayımlandı Üniversiteye girişte uygulanan birinci faz sınavı Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) başvurular 3 Ocak Salı günü başlayacak ÖSYM'nin internet sitesinde yayımlanan kılavuzun dağıtımı ve satışı yapılmayacak Adaylar 2019ÖSYS Kılavuzu ile aday başvuru formuna ÖSYM'nin ''http:wwwosymgovtr'' internet adresinden ulaşabilecek Adaylar isterlerse örnek kılavuzları tatbik merkezlerinde inceleyebilecek Kılavuzda, dilekçe işlemleri, puanların hesaplanması, sınavların uygulanması, üniversiteye girişte ikinci safha sınavı olan Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) ile ilgili ayrıntılı bilgiler yer alıyor ÖSYS'nin birincil sınavı olan YGS'ye başvurular 313 Ocak 2019 tarihleri aralarında yapılacak 20192019 öğretim yılında yükseköğretimin tüm lisans ve ön lisans (sınavsız geçiş dahil) programlarında öğrenim bakmak isteyen adaylar 2019ÖSYS'ye başvuracak Van'da öğrenim görebilen oysa yer sarsıntısı nedeniyle öğretime devam edilemediği için diğer ortaöğretim kurumlarına nakledilen ve 2019ÖSYS'ye isteyen son sınıf öğrencileri ise öğrenime devam ettikleri ortaöğretim kurumunda başvurularını yapabilecekler Öğrenime devam ettikleri okullarının kullanım merkezi olmaması durumunda ise bu öğrenciler okul müdürlükleri kadar en yakın başvuru formu merkezine yönlendirilecek KİMLER BAŞVURABİLECEK ÖSYS'ye 20112019 öğretim yılında ortaöğretim kurumlarının (Lise ya da dengi okullar, açıköğretim lisesi) son sınıfında okumakta olan öğrenciler, ortaöğretim kurumlarının son sınıflarında beklemeli durumda bulunanlar, ortaöğretim kurumlarının dışardan bitirme sınavlarına girenler, ortaöğretim kurumlarını bitirmiş olanlar, ortaöğretimlerini yabancı ülkelerden yapanlardan durumları bu belirtilenlere uyanlar başvurabilecek Durumları bu şartlara uyan yabancı uyruklu ya da hiçbir devletin uyruğunda olmayan adaylar da 2019ÖSYS'ye başvurabilecek Ama bu adaylar 2011Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda yer alacak yükseköğretim kontenjanlarına yerleştirilemeyecek Ancak doğumla Türk vatandaşı olup da çıkma izni olmak suretiyle Türk vatandaşlığını kaybedenlerin 5203 sayılı Kanun ve 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanunu ile Gizli Tutulan Hakların Kullanılmasına İlişkin Belge sahibi olmaları durumunda 2019ÖSYS'ye başvurabilecek Bu adaylar 2019ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda yer alacak yükseköğretim programlarına yerleşme hakkı kazanmaları durumunda söz konusu kontenjanlara yerleştirilecekler Iş yüksekokulları ve açıköğretim ön lisans programlarına başvuran adaylar sınavsız yerleşebilecek Bu adayların dışındaki tüm yükseköğretim programlarına girmek isteyen adayların 2019YGS'ye girme zorunluluğu bulunuyor Sınavsız atama yapılan ön lisans programlarının boş kalan kontenjanlarına, bölge dışından koyma yapılırken ilgili 2019YGS puanları kullanılacak BAŞVURU, ÖDENTI YATIRILMADAN YAPILMAYACAK ÖSYS'ye başvuruda ortaöğretim kurumu (okul) müdürlükleri ve ÖSYM Imtihan Merkezi Yöneticilikleri dilekçe merkezi olarak tahsis yapacak Fakat aynı adreste ansızın fazla ortaöğretim okulunun bulunduğu durumlarda, bu okulların hepsine hizmet veren bir tatbik merkezi bulunacak Demin mezun olmamış, son derslik düzeyindeki adaylar başvuruların okullarının tabi olduğu uygulama merkezine yapacaklar Okulun emrindeki olduğu başvuru merkezi çalışır durumda değilse de okul müdürü adayları belirtilmiş bir tatbik merkezine yönlendirecek Mezun durumdaki adaylardan, 2010 ve 2011ÖSYS'nin her ikisine de başvurmamış olanlar, 2010 veya 2011ÖSYS'ye başvurmuş olanlardan öğrenim bilgilerinde değişiklik olanlar başvurularını istedikleri uygulama merkezine yapabilecek Mezun durumdaki adaylardan 2010 ya da 2011ÖSYS'ye başvurmuş olan ve öğrenim bilgilerinde değişiklik olmayan adaylar başvurularını bireysel olarak internet yoluyla yapabilecekleri gibi diledikleri bir dilekçe merkezi aracılığıyla da yapabilecek Başvurusunu bir tatbik merkezinde yapması gereken adaylardan, başvuruların yapılabileceği tarihler arasında sürekli yurt açık havada yer alan, aralıksız hastalık ya da kesintisiz tutukluluk gibi nedenlerle başvuru formu merkezine gitmesi muhtemel olmayan adaylar, başvurularını posta aracılığıyla yapacak Başvurusunu bir başvuru merkezinden yapan adayların Namzet Kullanım'nu doldurması gerekiyor Son sınıf düzeyindeki adaylar bu formu doldurduktan sonradan okudukları okulun bir yetkilisine onaylatacak Uygulama işlemini yaptıracak adayın, başvuru merkezine gelmeden önce dilekçe ücretini yatırmış olması gerekiyor Ücretini yatırmayanların başvuru formu işlemi gerçekleştirilemeyeceği için adayların ücretlerini zamanında yatırmaları gerekiyor 2010 veya 2011ÖSYS'ye başvurusunda ve bilgilerinde hiçbir değişiklik olmayıp internet üzerinden tatbik yapacak adaylar için de aynı kaide geçerli olacak ÜCRET İNTERNET ÜZERİNDEN DE BANKALARA YATIRILABİLECEK Sınava yurt içinden kullanmak isteyen adaylardan, ''YGS'ye girmek istiyorum'' seçeneğini işaretleyenler 35 TL'yi, ''YGS'ye girmek istemiyorum, yalnızca Sınavsız Geçişe uygulamak istiyorum'' seçeneğini işaretleyenler 10 TL'yi kılavuzda açıklanmış bankalardan birine yatıracak Bankaya gitgide artarak ödenti yatırmak isteyen adayların bu ücreti yatırmak için banka görevlisine TC Kimlik Numarası, adı, soyadı bilgileri ile kaç TL yatıracağını bildirmesi yeterli olacak Adayların bankadan aldıkları dekontu saklamaları gerekiyor Adaylar isterlerse banka şubelerine gitmeden internet yoluyla da bankaya ödenti yatırabilecek ''FOTOĞRAF, YÜZÜ AÇIK ŞEKİLDE ÇEKİLECEK'' Adayın kullanım merkezine bu arada yanına doldurulmuş Aday Kullanım, resim ve TC Kimlik Numarası bulanan nüfus cüzdanı ya da pasaport, mezun öğrenciler için ortaöğretim diplomasının devlete ait onaylı bir sureti, özürlü adaylar için sağlık durumu kurulu raporlarının bir örneği ile özürlerine ilişkin öz geçmişlerini ayrıntılı olarak anlatan bir dilekçe, banka dekontu olması gerekiyor Başvuru Formu merkezi görevlisi göre Namzet Başvuru'ndaki bilgiler ile birlikte adayın web kamerasıyla alınacak fotoğrafı elektronik ortama aktarılacak Kılavuzda buna ilişkin ''Bu fotoğrafın, yüzü açık, adayın kolaylıkla tanınmasını sağlayacak şekilde cepheden çekilmiş olması gerektiğinden, kullanım merkezine bu vesileyle adayların bu hususa uyarı etmeleri gerekmektedir Sınav günü tanınmada manâlı rol oynayacak, fotoğraftaki saç, bıyık, makyaj gibi görünüm özelliklerinde bir değiştirme bulunmamalıdır Imtihan günü, fotoğrafınızdan kimliğinizi belirlemede zorluk çektiği takdirde salon başkanının sizi sınava almayabileceğini veya sınavınızın geçersiz sayılabileceğini göz önünde bulundurunuz'' denildi KATSAYI UYGULAMASINDAKİ DEĞIŞIKLIK BU VESILEYLE YÖK Genel Kurulunca üniversiteye antre sınavında yerleştirme puanlarının hesaplanmasında kullanılan farklı katsayı uygulaması kaldırılmıştı Karar dahilinde katsayı uygulamasının her aday için 012 olarak emin, sınava giren adaylar arasında ayrım kalmadığı için de katsayı gerçekten kaldırılmıştı Bu karar kılavuzda ise şu ifadelerle yer aldı: ''Her namzet için hesaplanmış olan ağırlıklı ortaöğretim galibiyet puanları 012 ile çarpılarak imtihan puanlarına katılacak ve böylece adayların yatırma puanları hesaplanacaktırBir mesleğe yönelik program uygulayan ortaöğretim kurumlarının mezunları, Yükseköğretim Kurulunca saptanacak alanlarda bir yükseköğretim programına yerleştirilirken Ağırlıklı Ortaöğretim Galibiyet Puanının 006 katsayısı ile çarpımından elde edilecek ilave puanlar atama puanlarına eklenecektir'' 2011ÖSYS puanı veya özel kabiliyet sınavı sonucu ile bir yükseköğretim programına (açık öğretimin kontenjan sınırlaması olmayan programları hariç) yerleştirilen adaylar 2019ÖSYS puanları ile bir yükseköğretim programına yerleştirilirken AOBP'ye uygulanacak katsayılar yarıya düşürülecek, Sınavsız geçiş ile 2011ÖSYS'de bir yükseköğretim programına yerleştirilen adayların AOBP'ye uygulanacak katsayılarda herhangi bir değiştirme yapılmayacak 20102011 öğretim yılında ortaöğretim kurumlarından mezun olamadıkları için yerleştirildikleri yükseköğretim programlarına kayıtlarını yaptıramayan adaylar, durumlarını uygulama ile ÖSYM;ye bildirdikleri takdirde yerleştirilmemiş adaylar gibi işlem görecekler öte taraftan sınavın yapılacağı il ve ilçe merkezlerine de kılavuzda yer verildi pirsushabercom