Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

yeşille vücudunuzu akord edin

yeşille vücudunuzu akord edin
0
64

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,753
Etkileşim
89
Puan
48
F-D Coin
0
yeşille vücudunuzu akord edin Klorofil, sindirilebilir protein, vitamin, mineral, enzim ve karotenoidlerin varlıklı bir kaynağıdır Kalorisi kısıtlanmış diyetlerde çok iyi bir besleyicidir Klorofilin zarar görmüş dokuların iyileşme hızını arttırdığı bulunmuştur Bilhassa sindirim sisteminde kötü koku yaratan bakterileri değil ederek sindirim sistemine muavin olur Keza klorofil hemoglobine fazla benzer yapıdadır, kan yapımını artırdığı da düşünülmektedir Klorofilin zarar görmüş dokuların iyileşme hızını artırdığı bulunmuştur Beden fonksiyonlarının dengelenmiş çalışmasını sağlayıp vücudun gereksinim duyduğu besinleri en üstteki seviyede kullanmalarına yardımcı olabildiği gibi vücudu zararlı maddelerden de temizleyebilir Bu özelliğinden nedeniyle vücudumuzu “ayar edici denilebilir Zararlı toksinlerden koruyucu özelliği haricen, bu toksinleri arıtarak hemen hemen vücudun doğal deodorantı olarak da atama yapar bu nedenle beslenirken koyu yeşil yapraklı sebzeler ile maydanoz, dereotu, naneyi bolca tüketmeliyiz Örneğin ödem sorunu çeken, çoğu kez hastalanan kişiler beslenmelerinde maydanoza önem verdiklerinde başarılı sonuçlar almaktadırlar Çünkü maydanoz suyundaki yüksek klorofil miktarı kanı artırarak oksijeni metabolize eder; böbrekleri, karaciğeri, idrar yollarını temizler Fazla Pişirmeyin Yeşil sebzelere rengini, klorofil adı verilen pigment verir Klorofil sıcağa dirençli olmadığı için çok pişirilen sebzeler renklerini yitirir, bu nedenle yeşil sebzeler kısa sürede, az su ve yağla pişirilmelidir Böylece sebze ayrıca lezzetini ayrıca de beslenme değerini fazla artı yitirmemiş olur Ayrıca sebze yemeği pişerken kapağı sıkı sıkıya, sürekli kapalı tutulursa yeşil renk çabuk kahverengiye dönüşeceğinden tencerenin kapağı ara sıra açılmalıdır Yeşil sebzelere renginin korunması için bazen soda eklenmektedir Soda yemeğin ayrıca lezzetini bozar hem de gıda değeri kaybına yol açar, muhakkak eklenmemelidir  
 
858,505Konular
982,701Mesajlar
33,053Kullanıcılar
gakgunSon üye
Üst Alt