
Yeşil Zeytin Yapımı Tarifi İçin Malzemeler
- 4 kg yeşil zeytin
- 1-5 çay bardağı kaya tuz
- Aldığı kadar su
Yeşil Zeytin Yapımı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bütün zeytinleri bir taş yardımıyla kıralım.
- Bir bidonun içine alarak her iki günde bir suyunu değiştirelim.
- Acısı geçinceye kadar bu işlemi tekrarlayalım.
- 1 hafta on gün sora tadına bakalım acısı geçmiş ise bir kez yıkadıktan sora geniş bir kaba alarak tuzunu aktaralım.Bir güzel harmanlayalım.
- Tekrar bidonun içine zeytinleri alalım ve zeytinin üzerini geçene kadar su doldurup 1 gün sonra yemeye hazır.
Yeşil Zeytin Yapımı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı