Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yeşil Sebzeli Pilav Tarifi Resimli

Yeşil Sebzeli Pilav Tarifi Resimli

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
19
Yeşil Sebzeli Pilav Tarifi Resimli
Yeşil Sebzeli Pilav Tarifi


Yeşil Sebzeli Pilav Malzemeleri:
1 bardak pirinç
1 kg ıspanak
15 bardak ıspanak suyu
2 avuç taze kişniş otu
12 demet nane
12 demet maydanoz
12 demet dereotu
50 gr kabuksuz şam fıstığı
1 ortaboy soğan
12 tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber
5 kaşık tereyağı





Yeşil Sebzeli Pilavın Yapılışı: Pirinci tuzlu ılık suda bekletin, sonradan iyice yıkayıp süzün Maydanozu, naneyi, dereotunu ve kişnişi fidan gibi kıyın Ispanağı yıkayın Pak yapraklarının yarısını ayırın Geri kalanını, kaynayan 2 kadeh suda 10 dakika haşlayın Suyunu süzün ve 15 kadeh ayırın Ayırdığınız ham ıspanak yapraklarını ve soğanı küçük küçük doğrayın Bir tavada 2 kaşık tereyağını kızdırıp soğanları kavurun Soğanlar ayrıntılarıyla yumuşayıp pembeleşince tavaya ıspanakları katın Bir iki çevirin Ayırdığınız 15 bardak ıspanak suyunu, pilavı pişireceğiniz tencereye koyun, tuzunu katıp kaynatın Kaynayan suya önce kavurduğunuz soğanlı ıspanağı, sonradan pirinci ekleyin Adilane karıştırın, kapağını kapatın ve pirinç suyunu çekinceye değin; önce 34 dakika kaslı, sonradan kısık ateşte takriben 1015 dakika pişirin Kalan 3 kaşık tereyağını minik bir tavada eritin, fıstıkları da içine katıp hafifçe kavurduktan sonradan pilavın üzerinde gezdirin Son olarak kıyılmış kokulu otları da ekleyin Tencerenin ağzını bir peçeteyle örtün, kapağını kapatın ve fazla kısık ateşte 15 dakika demlendirin Tencereyi ateşten alın, pilavı çatalla karıştırın ve servis tabağına aktarın Eğer kişniş bulamazsanız yerine dereotu kullanın veya damak zevkinize yerinde diğer bir ot seçin




alıntı *
 
858,505Konular
982,838Mesajlar
33,077Kullanıcılar
Lequste44Son üye
Üst Alt