iltasyazilim
FD Üye
Yeşil Sebzeli Pilav Tarifi Resimli
Yeşil Sebzeli Pilav Tarifi
Yeşil Sebzeli Pilav Malzemeleri:
1 bardak pirinç
1 kg ıspanak
15 bardak ıspanak suyu
2 avuç taze kişniş otu
12 demet nane
12 demet maydanoz
12 demet dereotu
50 gr kabuksuz şam fıstığı
1 ortaboy soğan
12 tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber
5 kaşık tereyağı
Yeşil Sebzeli Pilavın Yapılışı: Pirinci tuzlu ılık suda bekletin, sonradan iyice yıkayıp süzün Maydanozu, naneyi, dereotunu ve kişnişi fidan gibi kıyın Ispanağı yıkayın Pak yapraklarının yarısını ayırın Geri kalanını, kaynayan 2 kadeh suda 10 dakika haşlayın Suyunu süzün ve 15 kadeh ayırın Ayırdığınız ham ıspanak yapraklarını ve soğanı küçük küçük doğrayın Bir tavada 2 kaşık tereyağını kızdırıp soğanları kavurun Soğanlar ayrıntılarıyla yumuşayıp pembeleşince tavaya ıspanakları katın Bir iki çevirin Ayırdığınız 15 bardak ıspanak suyunu, pilavı pişireceğiniz tencereye koyun, tuzunu katıp kaynatın Kaynayan suya önce kavurduğunuz soğanlı ıspanağı, sonradan pirinci ekleyin Adilane karıştırın, kapağını kapatın ve pirinç suyunu çekinceye değin; önce 34 dakika kaslı, sonradan kısık ateşte takriben 1015 dakika pişirin Kalan 3 kaşık tereyağını minik bir tavada eritin, fıstıkları da içine katıp hafifçe kavurduktan sonradan pilavın üzerinde gezdirin Son olarak kıyılmış kokulu otları da ekleyin Tencerenin ağzını bir peçeteyle örtün, kapağını kapatın ve fazla kısık ateşte 15 dakika demlendirin Tencereyi ateşten alın, pilavı çatalla karıştırın ve servis tabağına aktarın Eğer kişniş bulamazsanız yerine dereotu kullanın veya damak zevkinize yerinde diğer bir ot seçin
alıntı *
Yeşil Sebzeli Pilav Tarifi
Yeşil Sebzeli Pilav Malzemeleri:
1 bardak pirinç
1 kg ıspanak
15 bardak ıspanak suyu
2 avuç taze kişniş otu
12 demet nane
12 demet maydanoz
12 demet dereotu
50 gr kabuksuz şam fıstığı
1 ortaboy soğan
12 tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber
5 kaşık tereyağı
Yeşil Sebzeli Pilavın Yapılışı: Pirinci tuzlu ılık suda bekletin, sonradan iyice yıkayıp süzün Maydanozu, naneyi, dereotunu ve kişnişi fidan gibi kıyın Ispanağı yıkayın Pak yapraklarının yarısını ayırın Geri kalanını, kaynayan 2 kadeh suda 10 dakika haşlayın Suyunu süzün ve 15 kadeh ayırın Ayırdığınız ham ıspanak yapraklarını ve soğanı küçük küçük doğrayın Bir tavada 2 kaşık tereyağını kızdırıp soğanları kavurun Soğanlar ayrıntılarıyla yumuşayıp pembeleşince tavaya ıspanakları katın Bir iki çevirin Ayırdığınız 15 bardak ıspanak suyunu, pilavı pişireceğiniz tencereye koyun, tuzunu katıp kaynatın Kaynayan suya önce kavurduğunuz soğanlı ıspanağı, sonradan pirinci ekleyin Adilane karıştırın, kapağını kapatın ve pirinç suyunu çekinceye değin; önce 34 dakika kaslı, sonradan kısık ateşte takriben 1015 dakika pişirin Kalan 3 kaşık tereyağını minik bir tavada eritin, fıstıkları da içine katıp hafifçe kavurduktan sonradan pilavın üzerinde gezdirin Son olarak kıyılmış kokulu otları da ekleyin Tencerenin ağzını bir peçeteyle örtün, kapağını kapatın ve fazla kısık ateşte 15 dakika demlendirin Tencereyi ateşten alın, pilavı çatalla karıştırın ve servis tabağına aktarın Eğer kişniş bulamazsanız yerine dereotu kullanın veya damak zevkinize yerinde diğer bir ot seçin
alıntı *
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.