Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Yeşil Mercimekli Topalak Çorbası

Yeşil Mercimekli Topalak Çorbası
0
28

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90

Yeşil Mercimekli Topalak Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • Haşlamak için su (üzerini geçecek kadar)
Topalak için;
  • 1 su bardağı bulgur
  • 2 – 2.5 su bardağı un
  • 1 orta uzunluk soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 – 3.5 su bardağı su
Sosu için;
  • 2 adet orta uzunluk soğan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı salça

Yeşil Mercimekli Topalak Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk evvel hamurumuzla başlayalım ???? bir kabın içerisine un,bulgur,soğan ve tuzu alıp yavaş yavaş su ek edip yoğurmaya başlayalım.
  2. Ele yapışmayan bir kıvam aldığında yuvarlak yuvarlak formlar verip dökelim.
  3. Tüm gereç bitene kadar sürece devam edelim.
  4. Yuvarladığımız hamurlar dinlenene kadar yeşil mercimeği hazırlayalım.
  5. Ayıklamız olduğumuz yeşil mercimeği tencereye alalım.
  6. Üzerini geçecek kadar su ek edip yumuşayıncaya kadar kaynamaya bırakalım.
  7. Yumuşayan yeşil mercimeğin içerisine topalaklarımızı ek edip yaklaşık 20-25 dk pişirelim.
  8. Topalaklarımız pişerken sosumuzu hazırlayalım.
  9. Küçük tavanın içerisine zeytinyağını ve soğanı alıp güzelce karıştıralım.
  10. Üzerine 1 yemek kaşığı salçayı da ek edip karıştıralım.
  11. Topalak çorbamızın suyundan 2 kepçe alıp sosumuza ek edelim.
  12. Fokurdayan sosumuzu çorbamızla buluşturalım.
  13. 2 -3 dk daha kaynadıktan sonra altını kapatalım.
  14. Sıcak olarak servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun ????????.
Yeşil Mercimekli Topalak Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Topalak Çorbası Tanımı İçin Malzemeler 1 çay bardağı aşurelik buğday Terbiye için 3 yemek kaşık yoğurt1 yemek kaşığı un1 adet yumurta sarısıTuzKarabiber Köfte için 1 su bardağı köftelik bulgur1,5 bardak sıcak su2 diş sarımsak1 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı karabiber2 yemek kaşığı un Üzerine 2 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
62
Topalak Çorbası (Tarsus Usulü) Tanımı İçin Gereçler Hamuru için 1.5 su bardağı köftelik bulgurYarım su bardağı irmik1 su bardağı ılık su1 su bardağından az un1 tatlı kaşığı biber salçası1 tatlı kaşığı domates salçası1 tatlı kaşığı tuz Çorbası için 500 gram çorbalık tavuk1 litre su Sosu için...
Cevaplar
0
Görüntüleme
97
Etli Topalak Çorbası Tarifi İçin Malzemeler Yarım kg kıyma2 su bardağı düğü ( ince bulgur)1 su bardağı su2 adet yumurta1 adet iri soğan rendesi3 yemek kaşığı un1 tatlı kaşığı kırmızı biber1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı nane1 yemek kaşığı salça Etli Topalak Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
127
Topalak Çorbası Tanımı İçin Materyaller 1 su bardağı ince bulgur1 su bardağı sıcak su1 adet yumurta1 yemek kaşığı dolusu un1 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı toz tatlı biber karabiber kuru toz reyhan kuru nane Suyuna; 6 su bardağı su1 çay kaşığı tuzKuru naneYarım çay kaşığı karabiber,1 çay kaşığı toz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
60
Topalak Aşı Tanımı İçin Materyaller 2 su bardağı köftelikYarım su bardağı su4 kesim kemikli et olmasada olur1 sağan rendesi1,5 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı kırmızı1 çay kaşığı karabiber1 tane orta uzunluk patates1 çay bardağı haşlanmış nohut Üzeri için; 1 yemek kaşığı tereyağı2 yemek kaşığı sıvı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
68
858,500Konular
982,390Mesajlar
32,980Kullanıcılar
maliaktan71Son üye
Üst Alt