Yeşil Mercimekli Topalak Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- Haşlamak için su (üzerini geçecek kadar)
- 1 su bardağı bulgur
- 2 – 2.5 su bardağı un
- 1 orta uzunluk soğan
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 – 3.5 su bardağı su
- 2 adet orta uzunluk soğan
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı salça
Yeşil Mercimekli Topalak Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel hamurumuzla başlayalım ???? bir kabın içerisine un,bulgur,soğan ve tuzu alıp yavaş yavaş su ek edip yoğurmaya başlayalım.
- Ele yapışmayan bir kıvam aldığında yuvarlak yuvarlak formlar verip dökelim.
- Tüm gereç bitene kadar sürece devam edelim.
- Yuvarladığımız hamurlar dinlenene kadar yeşil mercimeği hazırlayalım.
- Ayıklamız olduğumuz yeşil mercimeği tencereye alalım.
- Üzerini geçecek kadar su ek edip yumuşayıncaya kadar kaynamaya bırakalım.
- Yumuşayan yeşil mercimeğin içerisine topalaklarımızı ek edip yaklaşık 20-25 dk pişirelim.
- Topalaklarımız pişerken sosumuzu hazırlayalım.
- Küçük tavanın içerisine zeytinyağını ve soğanı alıp güzelce karıştıralım.
- Üzerine 1 yemek kaşığı salçayı da ek edip karıştıralım.
- Topalak çorbamızın suyundan 2 kepçe alıp sosumuza ek edelim.
- Fokurdayan sosumuzu çorbamızla buluşturalım.
- 2 -3 dk daha kaynadıktan sonra altını kapatalım.
- Sıcak olarak servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun ????????.