
Yeşil Mercimekli Soğanlı Gözleme Tanımı İçin Gereçler
- 1 buçuk su bardağı ılık su
- 4 bardak un gerekirse biraz daha
- 1 tatlı kaşığı tuz
- İsterseniz 1 paket kuru maya ( ben mayasız yaptım)
- 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
- 2 adet büyük kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
Yeşil Mercimekli Soğanlı Gözleme Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Unu karıştırma kabına alın (4 bardak kadar) ortasına ılık su ve tuz koyun.
- Maya kullanacaksanız 1 tatlı kaşığı şeker koyup mayanın etkinleşmesini sağlayın ve 1 saat dinlendirin.
- Ele yapışmayacak yumuşak bir hamur elde edin.
- Evvel mercimeği haşlayın ki soğusun.
- İç materyali için kuru soğanı yağda kavurun ve salçasını ekleyin ve soğumuş mercimeği de ek edip baharatlarını koyun. Bu da bir kenarda düzgünce soğumalı.
- En son basamak dinlenen hamurdan 7 tane yumak oluşturun.
- Un yardımı ile açın (tabak boyutun da ince).
- İç materyalinden koyup katlayın.
- İster yağsız ister hafif tavada kısık ateşte artlı önlü pişirin.