Yeşil Mercimekli Nohutlu Meze Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 1 çay bardağı arpa şehriye
- 1 kase maydanoz
- 500 gram süzme yoğurt
- 2 diş rendelenmiş sarımsak
- Tuz, karabiber
- 1,5 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 adet soğan
- 5 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1/2 (yarım) yemek kaşığı biber salçası
- 1/2 (yarım) çay bardağı su
- 1,5 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
Yeşil Mercimekli Nohutlu Meze Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle yeşil mercimek ve arpa şehriye başka tencerelerde yumuşayana dek kaynatılır.
- Suyu süzülür ve soğumaya alınır.
- Maydanoz ince kıyılır, sarımsaklar rendelenir.
- Bütün materyaller uygun bir kase içerisine alınır.
- Üzerine yoğurt, tuz ve karabiber eklenir. Güzelce karıştırılır ve kenara alınır.
- Üzeri için soğanı iri doğranır.
- Uygun bir tavaya zeytinyağ dökülür.
- Kızdığında soğan eklenir ve 2 dk sotelenir.
- Salçayı ekleyip kavurmaya devam edilir. Nohutu ve baharatları ekleyerek karıştırılır.
- Üzerine su eklenir ve çekene kadar karıştırarak pişirilir.
- Yoğurtlu meze servis tabağa alınır üstüne nohut eklenir.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.