Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yeşil Mercimekli Karnıyarık

Yeşil Mercimekli Karnıyarık
0
51

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
yesil-mercimekli-karni-yarik.jpg

Yeşil Mercimekli Karnıyarık Tanımı İçin Gereçler

  • 6 adet orta uzunluk tombul patlıcan
  • 3 adet sivri biber️
  • 2 adet domates
Kıymalı iç harç için
  • 2 adet domates
  • 2 adet soğan
  • 2 adet sivri biber ️
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ (ben zeytin yağı katıyorum)
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1, 5 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
Sosu için
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı sıcak su

Yeşil Mercimekli Karnıyarık Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Patlıcanları alacalı soyup tuzlu suda bekletin.
  2. Çıkarıp güzelce kurulayın.
  3. Sıvı yağda kızartın.
  4. Borcama dizin ve karın kısmına yarık açın.
  5. Kıymalı iç harç için tencereye yağı katın ve üzerine küçük küp doğranmış soğan katıp kavurun.
  6. Kıymayı ekleyip karıştırın ve kavurmaya devam edin.
  7. Sırası ile sarımsak, domates, biberi ve baharatları ek edip karıştırın.
  8. Üzerine bir çay bardağı sıcak su ekleyip biraz pişirin.
  9. Haşlanmış yeşil mercimek ekleyip karıştırın ve ocağın altını kapatın.
  10. Kıymalı iç harcı patlıcanların içine bir kaşık yardımıyla doldurun.
  11. Üzerine halka halinde domates ve bir modül biber ekleyin.
  12. Bir kapın içerisinde sıcak su katın ve üzerine salçayı katıp karıştırın.
  13. Salçalı suyu borcama gezdirin ve 180° fırında 20-25 dk pişirin.
 
858,505Konular
982,705Mesajlar
33,053Kullanıcılar
gakgunSon üye
Üst Alt