Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı (Yöresel)

Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı (Yöresel)

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69

Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı (Yöresel) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı bulgur
  • 1 çay bardağı yeşil mercimek
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz (kontrollü bir şekilde)
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Mercimeği haşlamak için 3 su bardağı su
  • Pilav için 2 su bardağı kaynamış su

Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı (Yöresel) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle yeşil mercimeği yıkadıktan sonra su ile haşlıyoruz.
  2. Ayrı yerde yarım çay bardağı sıvı yağını tencereye alıp yıkanmış bulguru ek edip biraz kavuruyoruz ve suyunu ekleyip haşlanan mercimeği suyunu sızmadan ekliyoruz .
  3. Pilavın üzerini geçene kadar su ek ediyoruz ve kaynamaya başlayınca altını kısıp pilavın suyunun çekmesini sağlıyoruz (bu pilavın özelliği biraz lapa ve cıvık olur) ve üzerine havlu kağıt serip ağzını kapatıyoruz.
  4. Ayrı yerde tavada tereyağını eritip rendelenmiş sarımsağı ekleyip tereyağını biraz yakıyoruz ve pilavın üzerine kaşıkla döküp servis ediyoruz. Afiyet olsun.
Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı (Yöresel) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,685Mesajlar
33,049Kullanıcılar
arliekaneSon üye
Üst Alt