Yeşil Mercimekli Arpa Şehriyeli Pilav Tanımı İçin Materyaller
- 2 su bardağı arpa şehriye
- 1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı et suyu
- 3 bardak sıcak su
- Tuz
Yeşil Mercimekli Arpa Şehriyeli Pilav Tanımı Yapılışı
- Sıvı yağı tencereye alarak güzelce kızınca şehriyeyi içine atıp karıştırarak kavuruyoruz.
- Şehriyeleri istediğimiz halde kavrulup kızarınca mercimeği ve tereyağını, tuzunu ekliyor yağ eriyene kadar kavuruyor.
- Et suyunu ve kaynamış suyu ek ederek kaynamaya bırakıyoruz.
- Şehriye pilavı kaynamaya başlayınca evvel harlı sonra çok hafif ateşte pişiriyoruz.
- Ortada bir karıştırıyoruz ve suyunu çekmiş ise şehriyeler yumuşayıp pisti ise ocağı kapatıyoruz.
- Pilavın üzerine havlu kağıt kapatıp kapağını da kapatacak 10 dakika dinlendirip yavaşça bir karıştırıyoruz çok hoş tane tane kabardığını göreceksiniz.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.