iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler:
1 su bardağı yeşil mercimek
12 su bardağı pirinç
1 iri kuru soğan
34 taze soğan
1 orta boy havuç, rendelenmiş
12 demet dereotu
12 demet taze nane, arzuya göre
12 yemek kaşığı sumak
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 limon
tuz, karabiber
Hazırlanması:
Yeşil mercimeği üstünü 1 parmak geçecek kadar haşlayın (pişmemişse su ekleyip haşlamaya devam edin) pirincide yıkayıp ayrı bir tencerede haşlayın
Mercimeği süzün, pirinçle karıştırın Soğanı piyazlık doğrayıp sıvıyağda kavurun Havucu ekleyip 23 dakik daha kavurun ve mercimek ile pirincin üzerine ekleyin
Yeşillikleri doğrayın, baharatlar ve limon suyu ile salataya ekleyin
1 su bardağı yeşil mercimek
12 su bardağı pirinç
1 iri kuru soğan
34 taze soğan
1 orta boy havuç, rendelenmiş
12 demet dereotu
12 demet taze nane, arzuya göre
12 yemek kaşığı sumak
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 limon
tuz, karabiber
Hazırlanması:
Yeşil mercimeği üstünü 1 parmak geçecek kadar haşlayın (pişmemişse su ekleyip haşlamaya devam edin) pirincide yıkayıp ayrı bir tencerede haşlayın
Mercimeği süzün, pirinçle karıştırın Soğanı piyazlık doğrayıp sıvıyağda kavurun Havucu ekleyip 23 dakik daha kavurun ve mercimek ile pirincin üzerine ekleyin
Yeşillikleri doğrayın, baharatlar ve limon suyu ile salataya ekleyin