Yeşil Mercimek Pilavı Tarifi İcin Malzemeler
*1 su bardağı yeşil mercimek
*1 su bardağı kalın bulgur
*3 su bardağı sıcak su
*2 orta soğan
*2 diş sarımsak
*1 biber
*Yarım cay bardağı sıvı yağ
*Tuz
*Karabiber, pul biber
Sonradan uzerine dokmek icin
*2 yemek kaşığı tereyağ
*3 diş sarımsak
Yeşil Mercimek Pilavı Tarifi Yapılışı ❤ Hayırlı akşamlar Cok guzel bir pilavım oldu mutlaka deneyin denemezseniz pişman olursunuz)) yapıma gecelim
Once yeşil mercimeği ustunu gececek kadar su koyup haşlayalım
5 dakika yeterli daha sonra mercimeği suzun
Sonra soğanı sarımsağı kucuk doğrayıp tencereye yağı ve soğanı alın kavurun
Ustune biberi de doğruyu karıştırın sonra mercimeği koyup karıştırın
Ondan sonra bulguru ekleyin onun uzerine sıcak su ekleyin Eğer suyu az gelirse ekleme yapabilirsiniz piserken tuzunu baharatlarını attın kaynamaya bırakın
Kaynadıktan sonra altını kısın suyunu cekene kadar bekletin
Sonra servis etmek icin tereyağını eritip sarımsakları ezin
Tereyağın icine dokup karıştırn
Servis ederken oncepilavın ustune sarımsaklı tereyağını gezdirin not ben mercimeği haşladıktan sonra suyunu atmadım pilavın ustune ekledim yani normal su koymak yerine mercimek suyunu koyun yapmak isterseniz oyle yapın deneycekelere Afiyet olsun ❤
*1 su bardağı yeşil mercimek
*1 su bardağı kalın bulgur
*3 su bardağı sıcak su
*2 orta soğan
*2 diş sarımsak
*1 biber
*Yarım cay bardağı sıvı yağ
*Tuz
*Karabiber, pul biber
Sonradan uzerine dokmek icin
*2 yemek kaşığı tereyağ
*3 diş sarımsak
Yeşil Mercimek Pilavı Tarifi Yapılışı ❤ Hayırlı akşamlar Cok guzel bir pilavım oldu mutlaka deneyin denemezseniz pişman olursunuz)) yapıma gecelim
Once yeşil mercimeği ustunu gececek kadar su koyup haşlayalım
5 dakika yeterli daha sonra mercimeği suzun
Sonra soğanı sarımsağı kucuk doğrayıp tencereye yağı ve soğanı alın kavurun
Ustune biberi de doğruyu karıştırın sonra mercimeği koyup karıştırın
Ondan sonra bulguru ekleyin onun uzerine sıcak su ekleyin Eğer suyu az gelirse ekleme yapabilirsiniz piserken tuzunu baharatlarını attın kaynamaya bırakın
Kaynadıktan sonra altını kısın suyunu cekene kadar bekletin
Sonra servis etmek icin tereyağını eritip sarımsakları ezin
Tereyağın icine dokup karıştırn
Servis ederken oncepilavın ustune sarımsaklı tereyağını gezdirin not ben mercimeği haşladıktan sonra suyunu atmadım pilavın ustune ekledim yani normal su koymak yerine mercimek suyunu koyun yapmak isterseniz oyle yapın deneycekelere Afiyet olsun ❤
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.